Ubisoft opět maže staré hry a nahrazuje je předplatným
i Zdroj: Ubisoft
Rocksmith 2014 Remastered Novinka Ubisoft opět maže staré hry a nahrazuje je předplatným

Ubisoft opět maže staré hry a nahrazuje je předplatným

Jakub Dohnanský

Jakub Dohnanský

9. 6. 2024 15:00
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Nedávno vyšla najevo informace ohledně hry The Crew, která zmizela uživatelům z jejich účtů. Tím však Ubisoft nekončí a momentálně maže další jednu ze svých dalších her.

Reklama

Je to chvilka, co jsme tu řešili kauzu se hrou The Crew, kdy Ubisoft vypíná servery a tím vlastně znemožní všem hráčům hru hrát. Hru, za kterou lidi zaplatili. Můžeme teď diskutovat nad tím, jestli to bylo oprávněné apod., ale stále nesmíme ignorovat fakt, že Ubisoft nechce vytvořit cokoliv jako offline mód, aby lidi, kteří si hru zaplatili, mohli hrát dále.

Na Ubisoft se valí žaloba, hráči nesouhlasí s vypnutím hry The Crew
i Zdroj: Ubisoft

Na Ubisoft se valí žaloba, hráči nesouhlasí s vypnutím hry The Crew

Oblíbený streamer chystá žalobu a je připravený bojovat u soudu. Nelíbí se mu, že Ubisoft letos vypne servery hry The Crew,…

25. 1. 2024 10:00

A samozřejmě toto francouzské studio v tom pokračuje dále, akorát více nenápadněji. Vybírá si totiž méně “hrané” hry, nebo spíš přesněji ty menší.

Tentokrát je obětí hra Rocksmith 2014 Remastered, která je vlastně velice skvělý nástroj na učení hraní na kytaru. Jak název napovídá, Rocksmith tu s námi byl přes deset let. Mohli jste se učit různé techniky, obsahoval skvělý doprovodný videa i s teorií, jak se vlastně cokoliv hraje, měl velice bohatou knihovnu, která se skládala z opravdu známých písniček, které jste se mohli postupně učit od nejjednodušší verze až po nejtěžší, neboli vlastně tu originální. 

Rocksmith toho však nabízel i spoustu dalšího. Od miniher, které Vám zlepšovaly techniku nebo rychlost, svoji vlastní “garáž” na vytváření písniček, ale ze všeho nejvíce jste si mohli i stahovat písničky od komunity. To znamená, že jste nemuseli být závislý pouze na písničkách, které samotný Ubisoft připravil, ale i někdo z fanoušků, kteří umí skládat tyto levely.

Ubisoft opět maže staré hry a nahrazuje je předplatným
i Zdroj: Ubisoft

Dlouho to vypadalo, že další díl této hry nevyjde a vlastně to ani nebylo úplně potřeba. To se však před dvěma lety změnilo, kdy Ubisoft vydal nový díl, který jednoduše pojmenoval Rocksmith +.

Je to hodně zjednodušená verze, která běží online a jste čistě odkázáni na levely, které připravili vývojáři. Ovšem to nejhorší přichází v předplatným, které můžete platit měsíčně nebo ročně.

Ubisoft opět maže staré hry a nahrazuje je předplatným
i Zdroj: Ubisoft

Každopádně, v čem je tedy problém? 

Lidi nedali dopustit na verzi z roku 2014 a to se vývojářům nelíbilo. Takže před pár dny se Ubisoft rozhodl Rocksmith + dát i na Steam. S příchodem tohoto dílu na tuto službu bohužel však odstranili původní 2014 verzi z obchodu. Stále můžete tuto původní verzi hrát, pokud jste ji již měli zakoupenou, ale pokud jste koupi teprve plánovali, bohužel již máte smůlu.

Ten největší problém ovšem přichází v cenovkách. Už jsme si řekli, co jaká verze obsahuje apod. a tak je důležité i říct kolik stála tato původní verze.

Mezitím, co si můžete Rocksmith + měsíčně předplácet za 20 €, za původní verzi jste jednorázově zaplatili 30 €. Myslíme, že více slov netřeba. 

Samozřejmě i zarytí fanoušci teď momentálně posílají jednu špatnou recenzi za druhou, kdy na Steamu má Rocksmith + momentálně pouze 9 % kladných recenzí.

Ubisoft opět maže staré hry a nahrazuje je předplatným
i Zdroj: Steam

Teď jen zůstává otázka. Kam až je Ubisoft schopný zajít kvůli penězům?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama