Ubisoft pravděpodobně přemýšlí o návratu české lokalizace
i Zdroj: Spite.cz
Češtiny do her Far Cry 6 Novinka Ubisoft pravděpodobně přemýšlí o návratu české lokalizace

Ubisoft pravděpodobně přemýšlí o návratu české lokalizace

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

23. 3. 2021 18:42

Zdá se, že společnost Ubisoft úplně nezanevřela nad českou lokalizací pro budoucí hry. Tady jsou možné důkazy.

Reklama

Začátkem minulého roku Ubisoft šokoval své fanoušky a milovníky her sérií jako Assassin's Creed a další, když vedení oznámilo, že další tituly již nedostanou českou lokalizaci. Bylo totiž těsně před vydáním Assassin's Creed: Valhalla oznámeno, že vůbec jako první díl série nedostane český překlad. Hráči byli samozřejmě velmi smutní, naštvaní a dávali to Ubisoftu jasně znát, například velkou peticí. Měsíce tak již vzniká aspoň fanouškovská čeština, ve vývoji bude několik následujících týdnů. Češtinu nedostala ani hackerská akce Watch Dogs: Legion.

Proč, že vlastně Ubisoft kašle na české hráče? Mohl za to bídný prodej Ghost Recon: Breakpoint, který zklamal svým obsahem a technickým stavem, šlo možná o nejhorší díl celé série, který tvůrci hry dlouho opravovali. Dnes už prodeje a stav odpovídá alespoň nejmenším předpokladům. Ubisoft se rozhodl šetřit a neinvestovat velké peníze, jako práve do české lokalizace či překvapivě do italského dabingu. 

Velkou výjimkou bylo nedavno vydané Immortals: Fenyx Rising, to českou lokalizaci dostalo, nicméně z jediného důvodu, hra byla odložena o skoro rok a čeština byla dávno v plánu a zaplacena. 

Co bude dál? Mělo se za to, že se  Ubisoft vykašle na českou lokalizaci i v následujících titulech, a že jich je oznámených dost. V nejbližší době vyjde dlouho očekávané Far Cry 6 a Rainbow Six: Quarantine - po té čekáme například na Skull & Bones, Beyond Good & Evil 2 či AVATAR. Ty už by klidně české tituly dostat mohly, alespoň to naznačil oficiální průzkum Ubisoftu. Hráčům rozesílá emaily, kde se ptá..

"Jste spokojení s českou lokalizací v Immortals: Fenyx Rising? Lokalizace je pro naší strategii velmi důležitá."

Věříme, že se Ubisoft opět ukáže a nabídne lokalizaci také českým hráčům, není nás moc, ale když vezmeme v potaz, že české lokalizaci rozumí také slovenští hráči, už by to nějakou váhu mít mohlo. Takové Far Cry 6 bude těsně před vydáním a češtinu jistě nedostane, stejně tak Rainbow Six. Šanci ale chceme dát titulům, kterých se dočkáme za pár let, jako například AVATAR či nedavno oznámené Star Wars od tvůrců The Division.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama