Ultimate General: American Revolution je nová strategická hra, ve které budeme bojovat za nezávislost Ameriky
i Zdroj: Game-Labs
Novinka Ultimate General: American Revolution je nová strategická hra, ve které budeme bojovat za nezávislost Ameriky

Ultimate General: American Revolution je nová strategická hra, ve které budeme bojovat za nezávislost Ameriky

David Vondráček

David Vondráček

29. 4. 2024 18:00

Indie studio Game Labs, Inc stojí už za několika populárními hrami, nyní se ale vrací k tomu, co hráče bavilo nejvíce. Série Ultimate General se rozroste o válku za nezávislost.

Reklama

Děj hry se odehrává během Americké války za nezávislost a ujmeme se role amerických kolonistů, bojujících o územní kontrolu nad Severní Amerikou. Podobně jako v předchozích dílech, i tady si budeme sami budovat armádu, kterou vybavíme zbraněmi a pošleme je do nelítostných bojů, kde proti sobě budou stát i desetitisícové armády. 

Čeká nás poutavá kampaň v reálném čase na podrobné 3D mapě, kde můžeme budovat svou armádu a námořnictvo nebo vojenskou infrastrukturu. Zatímco v předchozích dílech série jsme si budovali pouze armádu, se kterou jsme bojovali v historických bitvách, Ultimate General: American Revolution, jde mnohem dále a přiklání se k modelu, jaký můžeme znát třeba ze série Total War. Budeme se starat a rozvíjet oblasti, které jsou pod naší kontrolou. Pohybovat generály s jejich armádami, nebo si budeme přímo zbraně vyrábět a zkoumat nové možnosti a technologie. 

Těšit se dále můžeme na tehdejší dobové postavy a události. Stejně tak na různé situace, kde naše rozhodnutí ovlivní určité věci. Důležité bude i taktické rozhodování a potrápit nás má i umělá inteligence, která vždy byla v sérii Ultimate General dobrá. V neposlední řadě dojde na podstatné detaily. Například se budete muset starat i o zásobování vašich armád střelivem. Není nic trapnějšího, než když jdete dobít město a polovina vaší armády nemá munici. Také komunikace bude důležitá. Rozkazy, které posíláte svým vojákům se totiž může zpozdit, nebo se jich mohou zmocnit vaši nepřátelé. Zvlášť pak se vzdálenými oblastmi bude komunikace důležitá. 

Ultimate General: American Revolution nám slibuje ten nejlepší díl z celé série. Kromě kolonistů ale hra nabídne i kampaň za Brity, kde se naopak budeme snažit celou revoluci rozprášit. No, jsme zvědavý, jak tohle celé nakonec dopadne.

„ American Revolution je sandboxová strategická hra představující epické historické období během povstání amerických kolonií proti Britskému impériu." Tak o hře informuje popisek na Steamu.

Ultimate General: American Revolution dorazí na PC v létě tohoto roku a to formou předběžného přístupu. Přesné datum vydání hry ale zatím není známo. Podobně jako předchozí tituly, ani tento nebude mít českou lokalizaci. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama