Until Dawn 2 bylo ve vývoji, k dokončení ale údajně nedošlo kvůli sporu mezi Supermassive a Sony
i Zdroj: Supermassive Games
Novinka Until Dawn 2 bylo ve vývoji, k dokončení ale údajně nedošlo kvůli sporu mezi Supermassive a Sony

Until Dawn 2 bylo ve vývoji, k dokončení ale údajně nedošlo kvůli sporu mezi Supermassive a Sony

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

3. 2. 2024 08:00

Po nedávném oznámení vylepšené hry Until Dawn, která dorazí v průběhu letošního roku, se na internetu objevila velmi zajímavá informace týkající se Until Dawn 2.

Reklama

Když jsme v posledních několika letech slyšeli “PlayStation”, pravděpodobně nikoho nenapadla jediná negativní myšlenka. Vycházely parádní příběhové hry, navíc pokaždé potěšily hráče díky českým lokalizacím. 

Nicméně zdá se, že v posledních několika měsících v PlayStationu panuje jakási krize. Již několikrát jsme mohli slyšet, že se propouští, ruší se prakticky hotové projekty - viz například port hry Dreams pro PC a PlayStation 5, a dnes tu máme další perličku. Podle několika zdrojů, které odkazují na devět vývojářů studia Supermassive Games, se zdá, že ještě se ještě nedávno pracovalo na hororovém Until Dawn 2. Informace přichází prakticky poté, co PlayStation oficiálně oznámil nové porty. První díl dorazí v průběhu roku na PC a PlayStation 5.

A proč, že vlastně Until Dawn 2 nedorazilo do zdárného konce? Teorií je hned několik, přičemž nejvíce se mluví o sporu mezi společností Sony a tvůrčím celkem Supermassive Games. Sony měla vadit série hororů pod značkou The Dark Pictures Anthology, která byla multiplatformní. Sony se zkrátka nedělí.

Studio Supermassive pak údajně vzalo dokončené materiály, které použilo pro tvorbu dalšího hororového titulu, a to konkrétně pro The Querry z roku 2022.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama