Velvet 89 je nová hra od českého studia, která nám ukáže pád totality
i Zdroj: Charles Games
Novinka Velvet 89 je nová hra od českého studia, která nám ukáže pád totality

Velvet 89 je nová hra od českého studia, která nám ukáže pád totality

David Vondráček

David Vondráček

Platformy Windows PC Apple iOS Android Android

České studio Charles Games, známé zejména díky svým filmovým hrám, které odkazují na československou minulost, chystá novou hru. Půjde o Velvet 89 a bude trochu jiná, než ostatní.

Reklama

Hry jako Svoboda nebo Atentát jste již možná od Charles Games hráli. Připravované Velvet 89 má tentokrát ukázat příběhy lidí, kteří v roce 1989 přispěli k pádu komunistického režimu. Tentokrát půjde o hledání skrytých objektů. Sami vývojáři říkají, že jsou fanoušci žánru tzv. hidden-object her a chtějí tento mechanismus použít jako způsob, jak se hráči mohou probírat naší historií. Velvet 89 má být zároveň připomínkou toho, kolik se toho už změnilo - od stržených soch milicionářů po policejní uniformy. Jsme zvědaví, jak hráči tuto hru přijmou.

Sluší se nicméně říct, že Velvet 89 vzniká ve spolupráci nejen s odborníky, ale i pamětníky tehdejší doby. Kombinuje kreslenou grafiku s dobovými záběry. Tvůrci se podle svých slov snažili podchytit náladu a atmosféru měst, o fotorealismus jim nešlo. Zažijeme tak příběhy obyčejných lidí a zjistíme jejich motivaci vyjít do ulic s cílem ukončit totalitní režim. Podíváme se do měst jako Praha, Ostrava nebo Teplice.

„ Odhalte příběhy obyčejných lidí, kteří přispěli k pádu komunistického režimu. Protestují v Teplicích, v Praze na Národní třídě i v Ostravě. Dokážete najít všechny a zjistit, co je přimělo vyjít do ulic?" Píše se v popisku hry na Steamu.

Velvet 89 vychází 17. října. K dispozici bude na PC, iOS a Android. Hra bude samozřejmě kompletně v češtině a zcela zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama