Vše, co doposud víme o GTA 6: Odhalení, předobjednávky, datum vydání a podrobnosti o hře
i Zdroj: Rockstar Games
Novinka Vše, co doposud víme o GTA 6: Odhalení, předobjednávky, datum vydání a podrobnosti o hře

Vše, co doposud víme o GTA 6: Odhalení, předobjednávky, datum vydání a podrobnosti o hře

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

13. 8. 2023 08:00

Nejočekávanější hra roku 2024 / 2025? Rozhodně Grand Theft Auto 6. Pojďme se společně podívat na všechny možné spekulace, které se objevily v posledních letech. Kdy dojde k odhalení nebo vydání? A co víme o samotné hře, mapě, enginu či multiplayeru?

Reklama

Herní svět se může pomalu připravovat na odhalení mega projektu jménem Grand Theft Auto 6. Ještě, než k tomu ale dojde a Rockstar Games odhalí všechny novinky, které nás s novým dílem čekají, si musíme vystačit se spekulacemi a uniklými informacemi. Pojďme si sepsat vše podstatné, o čem se mluvilo a aktuálně mluví? Nutno samozřejmě podotknout, že autoři hry prozatím nepotvrdili absolutně nic, článek tak berte s rezervou.

GTA 6 mělo být původně oznámené už v roce 2020. Vývoj měl být ale restartován a vše se o pár let posouvá
i Zdroj: Spite.cz

GTA 6 mělo být původně oznámené už v roce 2020. Vývoj měl být ale restartován a vše se o pár let posouvá

Velmi důvěryhodný leaker promluvil o problémovém vývoji GTA 6, prozradil pár detailů a řekl něco o remasteru Red Dead 1.

31. 10. 2021 20:06

Datum odhalení

Podle důvěryhodných zdrojů se odhalení hry chystalo už v roce 2020, nicméně hra měla procházet vývojovým peklem a údajně došlo na velké změny, což způsobilo odklad jak odhalení, tak vydání. Leaker Chris pak tvrdil, že GTA 6 má být nejchaotičtějším projektem, který kdy v Rockstar Games vznikal. Každopádně uběhlo pár roků a ty mezi tím přinesly další novinky. Nejnovější informace tvrdí, že k odhalení hry dojde ještě v letošním roce, nicméně nikdo neví kdy přesně - mluví se však o září / říjnu 2023. Tom Henderson začátkem letoška ještě dodal, že odhalení proběhne pouze skrze jeden trailer bez zásadních informací a detailů.

Předobjednávky

Předobjednávky se s největší pravděpodobností též spustí ještě letos a to ihned s odhalením, které jak zmiňujeme, má dorazit nejpozději v říjnu (pokud se samozřejmě něco nezměnilo). 

GTA 6 by podle Microsoftu mělo vyjít v roce 2024
i Zdroj: Spite.cz

GTA 6 by podle Microsoftu mělo vyjít v roce 2024

Dokumenty Microsoftu měly odhalit, kdy očekávat další díl do série Grand Theft Auto, vyjde prý v roce 2024.

27. 11. 2022 09:37

Datum vydání

Indicií, kdy by mohlo GTA 6 dorazit máme spousty. Něco málo prozradili ne jen insideři či leakeři, ale také samotná společnost Take-Two Interactive, pod kterou spadá tvůrčí celek Rockstar Games. Ta již několikrát ve svých finančních výsledcích uvedla, že v dalším fiskálním roce očekává rekordní zisky. Navíc zpráva zmiňuje, že se chystá několik “přelomových her”, a jednou z nich zkrátka musí být nové GTA. Datum vydání tak očekáváme nejpozději do 31. března 2025.

Město, hlavní postavy a engine

Kam se vlastně podíváme? S největší pravděpodobností to bude skutečně Miami, konkrétně Vice City a široké okolí, jak se dlouho spekulovalo. Prozradily to mimo jiné uniklé gameplay záběry ze začátku letošního roku. V GTA 6 bychom si pak měli zahrát za dvě postavy, mluví se o muži a ženě, dokonce se objevily jejich údajná jména, Jason a Lucia (tu můžete vidět v náhledovém obrázku). Co se týče enginu GTA 6, leaker Chris' Klippel prozradil, že pojede na “revolučním” Rage 9 Engine. Očekáváme tak ne jen úžasnou grafickou stránku, která předčí Red Dead Redemption 2, ale také zbrusu nové mechaniky či animace.

Multiplayer

Ačkoliv dostane GTA 6 bezesporu skvělý singleplayer, chybět nebude ani pořádný multiplayer. Jak již dokazuje GTA 5: Online, jde o neuvěřitelně populární režim, který ne jen, že fanoušky baví, Rockstaru navíc přináší ročně desítky milionů dolarů. Online režim by mohl vyjít zároveň s příběhem pro jednoho hráče, vidět jsme dokonce mohli gameplay záběry, které dokázaly, že tvůrci do hry zakomponují nové mechaniky. Od multiplayeru pak očekáváme mnohem více hráčů na jednom serveru, nové režimy, podporu módů a hlavně, velmi populární Role Play

Mapa

Po spoustě uniklých materiálů, o které se postaral mladý hacker začátkem letošního roku, se fanoušci pomalu pustili do skládání mapy. Podle všeho bude o něco větší než v případě GTA 5, očekáváme obrovské město a klasicky rozlehlé okolí, vesnice a podle nákresu i několik ostrovů. Původní plán však zahrnoval 3 velká města, Vice City, Liberty City a zbrusu novou oblast, z toho ale nakonec mělo sejít. Jak to ve finále bude a jak moc si budou nákresy mapy podobné zjistíme nejdříve za rok.

GTA 6 s největší pravděpodobností dorazí nejpozději v roce 2025, očekáváme jej na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Se starší generací konzol už rozhodně nepočítejme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama