Vylepšený PlayStation 5 Pro vyjde možná ještě tento rok
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment
Novinka Vylepšený PlayStation 5 Pro vyjde možná ještě tento rok

Vylepšený PlayStation 5 Pro vyjde možná ještě tento rok

Richard Šimáček

Richard Šimáček

21. 2. 2024 07:00

Podle analytiků to vypadá, že nový PlayStation 5 Pro dorazí nejspíše na konci tohoto roku. Sony se tak bude snažit zlepšit prodeje konzolí, které mají tento rok začít klesat.

Reklama

Nová konzole má určitě stihnout vydání očekávaného GTA 6, které má vyjít někdy v průběhu roku 2025. Tato hra samotná může velice podpořit prodeje vylepšeného PlayStationu 5 Pro.

Nová konzole by měla být až dvojnásobně výkonnější než původní PlayStation 5. PlayStationu 5 Pro bude mít nejspíše výkon okolo 23 TFLOPS. Playstation 5 má výkon jen 10.28 TFLOPS. Každopádně tato jednotka měří hrubý výkon celé konzole, nemusí to znamenat, že nový PlayStation bude umožňovat dvojnásobnou snímkovou frekvenci ve všech hrách.

Cena by měla být o trochu vyšší vzhledem k značně vylepšenému hardwaru. Rozdíl bude maximálně pár tisíc korun. Po vydání nového PlayStationu Sony neplánuje zlevňovat stávající PS5.

Představení konzole by mělo proběhnout někdy v druhé polovině roku a dá se očekávat, že Sony se bude snažit stihnout vánoční sezonu, takže do prodeje může konzole vstoupit v říjnu nebo listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama