XDefiant Novinka Vyzkoušeli jsme akci XDefiant, a velmi nás překvapila

Vyzkoušeli jsme akci XDefiant, a velmi nás překvapila

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

14. 4. 2023 13:30

Ubisoft nás vybral mezi první šťastlivce, mohli jsme si tak ještě před vydáním vyzkoušet arénovou FPS akci XDefiant. Jak se hraje, co říkáme na grafickou stránku a jak je na tom optimalizace? + vlastní galerie screenshotů.

Reklama

Od čtvrtka jsou spuštěny servery uzavřené betaverze hry XDefiant od Ubisoftu. My dostali pozvánku, které jsme samozřejmě museli využít, opravdu nás zajímalo, jak se hraje mix několika titulů, jako The Division, Ghost Recon, Watch Dogs nebo Far Cry. První matche nám připomněli staré Ghost Recon: Online z čehož jsme nebyli popravdě nadšení, nakonec nás ale XDefiant začínal bavit více a více, tady jsou naše postřehy.
 

Frakce

Jak už prakticky od oznámení hry víme, XDefiant namixoval nejen hry značky Toma Clancyho, nechybí Watch Dogs nebo Far Cry. Na výběr (aspoň v betě) máme z pěti frakcí, každá z nich má své unikátní schopnosti, jako například vypuštění drona, vidění přes zeď, healu nebo ochranné bariéry. Nechybí samozřejmě ani ultimátka, kterou též má každá frakce svou vlastní.

Hratelnost / loadouty

Ať už si vezmeme jakoukoliv postavu, lze jak z pohybu tak střelby skutečně znát, že jde o mix několika Ubisoftích her, dobrou zprávou pak je, že nejde o nic utahaného, hře rozhodně nechybí dostatek akce ve stylu multiplayerových, menší map Call of Duty. Zkrátka kolikrát jen tak tak přebijete zbraň a už vidíte další dva nepřátele. Taková akce si samozřejmě vyžaduje i granáty, my vyzkoušeli klasické výbušné, oslepující ale i molotovy. Pro rychlé taktické přesuvy nechybí ani možnost skluzování.

Hra pak nabízí vytvoření až 10 loadoutů. Do nich si můžeme naházet spousty zbraní, aktuálně zde najdeme pistolky, SMG, AR, LMG, brokovnice ale i snipery. Každá ze zbraní pak lze dodatečně upravovat. Attachmenty lze získat stejně jako v každé jiné hře, tedy levelováním. Zbraně si můžeme vylepšit o spousty druhů optik a zaměřovačů, tlumičů, kompenzátorů, pažeb, zásobníků a nechybí ani velký výběr skinů. Ke každému loadoutu si pak můžete přiřadit i jeden z druhů granátů či nášlapnou minu.

Grafická a audio stránka

Ačkoliv jde o zbrusu novou hru Ubisoftu, a Ubisoft si umí s grafickou stránkou her poradit na jedničku, hra nenabídne realistický kabátek, to se ale vzhledem k tomu, že jde o free-to-play hru dalo čekat, přesto musíme říct, že doslova špatnou nebo zastrarou grafiku nemá. Slušně vypadají i speciální efekty, to už se ale nedá říct o audiovizuální stránce, která je v multiplayerových hrách sakra důležitá. Stalo se mi za těch několik hodin spousty situací, kdy neslyšíte kroky nepřátel ani pár metrů od vás. 

Co se týče optimalizace hry, neměli jsme s naší sestavou RTX 3070ti, 32 GB RAM a i7-12700H naprosto žádné problémy. Hra nám za celých asi 10 hodin testování (prozatím 10hodin) nedropla pod 200 FPS.

Režimy

Ve hře jsou aktuálně čtyři režimy z plánovaných 5. Nás nejvíce oslovilo dominations a Zone Control.

  1. Escape: Připomíná Overwatch 2, jeden z týmů musí v daném čase dopravit do exitu v (tomto případě robotického psa), zatím co druhý tým jej musí zastavit a nejlépe co nejdále od cíle. Čím více hráčů je u doprovodného balíčku, tím se posouvá rychleji. Pokud zrovna nemá doprovod, zastaví se. Cestou je potřeba dosáhnout několika cílů.
  2. Domination: Na mapě jsou tři určitá místa, která váš tým musí zabrat. 
  3. Occupy: V occupy je pouze jeden bod, kde se bojuje, ten však po čase mění své místo. Tvůrci doporučují využít stealth prvku frakce Splinter Cell, který mohou být dočasně neviditelní.
  4. Zone Control: Režim nabídne hned pět záchytných míst, jejich obsazení však trvá podstatně déle než v případě režimu domination či occupy. Zachycení bodu je trvalé a začíná boj o další! 
  5. HotShot: Ten v betaverzi není. Více o režimech se dozvíme na oficiální stránce.

Celkově na nás XDefiant zapůsobil a velmi mile překvapil, určitě doporučujeme hru vyzkoušet. Veškeré dosažené levely, nasbírané skiny a další předměty se přesunou do plné verze hry!

XDefiant prozatím nemá finální datum vydání, očekáváme jej ale ještě letos ve verzích PC, PlayStation a Xbox

Galerii rozšíříme o další obrázky během dne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama