Vztestup a pád Last Holiday. Jak je na tom hra nyní a dočkáme se plné verze?
i Zdroj: Boomer Games
Last Holiday Novinka Vztestup a pád Last Holiday. Jak je na tom hra nyní a dočkáme se plné verze?

Vztestup a pád Last Holiday. Jak je na tom hra nyní a dočkáme se plné verze?

David Vondráček

David Vondráček

20. 9. 2023 09:00

Když v Říjnu 2022 byla oznámena hra Last Holiday, všichni se těšili na skvělou českou hru. Vše zpočátku vypadalo nadějně. o to víc mrzí, jak to celé dopadlo.

Reklama

Tuhle hru možná už znáte. Jedná se o simulátor života z jedné české vesnice. Že je o hru zájem se ukázalo už na Kickstarteru, kde se místo požadovaných 55 tisíc vybralo téměř 350 tisíc. Pro dabing se podařilo zlanařit i velmi známá jména, jako například Petr Rychlý, nebo Jakub Prachař.

Vývojáři z Boomer Games si dali záležet i na propagaci samotné hry. i tenhle tah se víceméně povedl a zájem o hru vzrostl.

Když však hra 18. května vyšla, nastalo velké zklamání. I ty nejsilnější počítačové sestavy měly s hrou problémy. Hra padala, FPS byly velmi nízké a celkově hra působila velmi nedodělaným dojmem.

Vývojáři se sice dušovali, že hra na jejich počítačích běží bez problémů, tomu ale věřil málokdo a kdo by čekal, že hru co nejrychleji opraví a přidají nový obsah, byl znovu zklamán. Tvůrci totiž začali hlavně kopat kolem sebe. Když na špatný stav hru upozornil například Indian, autoři ho slovně napadli. Do dnešního dne hra nijak opravena nebyla a aby toho nebylo málo, odešel i ten nejdůležitější.

Antonín Capoušek, producent, scénárista a de facto člověk číslo jedna ze studia kvůli neshodám s investorem, odešel. Jak to bude s hrou i samotným studiem, prozatím nikdo netuší.

Většina herní komunity se však shoduje, že bez Antonína Capouška nemá smysl pokračovat. Celá hra byl jeho nápad a příběh, který se v ní odehrává, pochází z jeho vlastních zážitků.

Last Holiday měla dobrou reklamu. Lidé se na ní těšili a nám nezbývá než doufat, že se hru snad někdy podaří dokončit. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama