XBOX se pokoušel koupit Nintendo či EA
i Zdroj: Spite.cz
Battlefield 7 Novinka XBOX se pokoušel koupit Nintendo či EA

XBOX se pokoušel koupit Nintendo či EA

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

8. 1. 2021 10:45

Začátky XBOXu jistě nebyly jednoduché, pomoct jim měla akvizice EA, Nintenda nebo Square Enix. Ani jedno ale nevyšlo.

Reklama

Každý začátek každé společnosti, která již má na trhu velkou konkurenci není lehký. Své by o tom mohl říct gigant Microsoft v době, kdy se chystal vydat první XBOX. Spousty informací zjistil herní server Bloomberg, který pátral po historii a začátcích XBOXu. Ten jak jsme si nedavno připomínali uvedl a zpropagoval slavný herec Dwayne Johnson společně s Billem Gatesem v roce 2001.

Konzole by byla, ale co exkluzivní hry? Ty ze začátku bohužel chyběly a byly prioritou společnosti XBOX. Jak jsme se nyní dozvěděli, Microsoft se pokoušel koupit společnost Electronic Arts, která dnes stojí za úspěšnou sérií Need for Speed, Battlefield, FIFA nebo The Sims a v posledních letech Star Wars. EA však nabídku nepřekvapivě odmítlo.

Další kroky Microsoftu vedly za společností Nintendo. Na tuhle schůzku by ale určitě všichni zúčastnění rádi zapomněli. Vedení Nintenda se po celou dobu schůze XBOXu vysmívalo a tím dalo jasně najevo, co si o nabídce Microsoftu myslí.

Microsoft to ale nevzdával a pokračoval, tentokrát za Square Enix, té se ale nezdála výše nabízených peněz a žádalo mnohem více a tak ani tady Microsoft nepochodil.

Špatná situace Microsoft je dnes (po více než 20 letech) ale téměř zažehnána, pod grupu XBOX Game Studios dnes patří spousty talentovaných studií a světově komerčních značek. Šéf XBOXu Phil Spencer se navíc nechal slyšet, že jsou pro další akvizice herních studií, tou poslední byla koupě společnosti ZeniMax, pod kterou patří populární studio Bethesda a všechny její tituly (Fallout, The Elder Scrolls, Dishonored, Prey, Wolfenstein nebo DOOM. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama