Helldivers 2: Zprávy z fronty: Rozhovor s Helldiverem
i Zdroj: Arrowhead Game Studios
Helldivers 2 Článek Helldivers 2: Zprávy z fronty: Rozhovor s Helldiverem

Helldivers 2: Zprávy z fronty: Rozhovor s Helldiverem

Ladislav Klimeš

Ladislav Klimeš

Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Tento týden proběhla ve světě Helldivers 2 velká bitva o Socorro III, které se účastnilo větší množství Helldiverů. Redakce vám nyní přináší výpověď jednoho z účastníků.

Reklama

Upozornění: Článek popisuje události ve hře Helldivers 2, tedy žádné reálné události.

Občané Superzemě!

Na začátku bitvy o Socorro III jsme oznámili, že Ministerstvo Pravdy poskytne Helldivera, který po ukončení operace poskytne rozhovor. Když operace skončila, Ministerstvo chvíli mlčelo. V redakci panovaly obavy, že dotyčný Helldiver padl. Kupodivu se stalo nečekané – dotyčný Helldiver se sám od sebe dostavil do naší redakce a poskytl nám tolik očekávaný rozhovor. My jeho výpověď zapsali a upravili, aby byla vhodná pro běžného občana Super Země

Výpověď Helldivera

Popravdě, bylo pro mě velkým překvapením, že jsem byl odvolán i s lodí na frontu s Terminidy. Osobně se svojí skupinou specializuji na boj s Automatony a boje s Terminidy nejsou pro mě tak běžné. Navíc, po přečtení informací o Socorro III mi trochu zatrnulo. Ta planeta totiž není nic jiného než jedna velká, toxická džungle. Těm, co stejně jako já pamatují Malevelon Creek to připomnělo traumata z toho místa. Možná proto dost Helldiverů vyrazilo, aby tu planetu ubránili. Malevelon Creek je pořád symbol marného a krvavého boje. A obzvláště ti, co ho zažili, nechtějí, aby se podobná situace opakovala. Zároveň to pro nás bylo vyrovnání s traumatem z džungle. Mluvím v množném čísle, protože jsem spolupracoval s několika dalšími Helldivery, kteří si prošli podobnými situacemi, jako já. 

Helldivers 2
i Zdroj: Arrowhead Game Studios
Helldivers 2

Takže, jakmile jsme dorazili na Socorro III v sektoru Falstaff, čekalo nás dost nemilé překvapení. Socorro III nebyla prosluněná, horká džungle. Horko a džungle byly, ale všude byla mlha. Ty chuchvalce bílého čehosi z hlavy nevyženu hodně dlouho. Celé to prostředí bylo nepříjemné, nebezpečné a strašidelné. Terminidi toho využívali. Čekali u kořenů stromů a útočili ze zálohy. Po prvních ztrátách jsme se naučili opatrně obcházet každý strom. Ostatně boj na té planetě byl jak z nějakého špatného hororu. Zvuky napínaly nervy k prasknutí, horko, ze kterého vám pot ve zbroji šplouchal až u kolen a další podobné libůstky. Upřímně? Na Socorro III se fakt nechci vracet. To radši boj s Automatoni někde na mraze, než tohle. 

Měla to být původně pomoc malé předsunuté základně, ale nakonec se to zvrhlo v lov Terminidů v džungli. Velení nám dalo za cíl jich zabít určitý počet. Kupodivu se to na poprvé nepovedlo, ale Terminidi zaútočili hned znovu. Planetu jsme nakonec ubránili, ale jestli se tomu budu moci pro příště vyhnout, budu rád. Nemůžu se zbavit dojmu, že i samotná planeta byla proti nám. Nevím, jestli to bylo prostředím, nebo se někde v továrně něco pokazilo, ale právě na Socorro III jsem zažil největší množství selhání vybavení. Zejména 500KG bomby selhávaly. Nebylo nic horšího, než si zavolat podporu, stroj z nebe shodil bombu a… nic. Bomba se prostě zaryla do země a ani střelba do ní nepomohla. Spoustu Helldiverů to prostě otrávilo. Nedivím se jim. Problém s bombami se prý již vyšetřuje a uvidíme, co z toho vzejde. Možná to byla jen vadná várka a my měli smůlu, že ji obdrželi v plném počtu.

Co říci závěrem? Přiletěli jsme, rozšlapali hromadu brouků a vrátili se zpět. Podle všeho velení nyní chce dorazit odštěpenou část fronty s Automatony. Milerád se tam vydám. Snad mě tam nečeká další podobná džungle.

Redakce děkuje Helldiverovi za rozhovor a Ministerstvu Pravdy za možnost jeho publikace.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama