Modrá karta ve fotbale poprvé v akci: hráče vyřadí ze hry na 60 vteřin
i Zdroj: Spite.cz (s využitím Microsoft Copilot)
FC 25 Novinka Modrá karta ve fotbale poprvé v akci: hráče vyřadí ze hry na 60 vteřin

Modrá karta ve fotbale poprvé v akci: hráče vyřadí ze hry na 60 vteřin

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Do hry přichází modrá karta. S tou se dosud experimentovalo v nižších soutěžích, aby se vyhodnotil její přínos do hry. Nicméně poprvé ji uvidíme i ve fotbálku od EA.

Reklama

EA Sports FC 25 bylo detailně představeno tento týden ve středu. Dozvěděli jsme se spousty informací ohledně inovací po grafické stránce, nových režimech nebo mechaniky, která nám umožní úmyslně faulovat hráče za cenu žluté karty během slibně se rozvíjející akce. Přesto tu máme ještě jednu menší novinku, který tu ještě nebyla.

Již několik posledních let se v reálném fotbale aktivně mluví o rozšíření možností karet, které by u sebe nosil hlavní rozhodčí. V současné době mají ve velkém fotbale žlutou a červenou kartu. Nicméně mluví se nějakou dobu i o zavedení například modré nebo růžové karty. Dnes se budeme věnovat modré kartě, která se vůbec poprvé objeví v simulátoru EA Sports FC 25. K čemu poslouží?

Modrá karta

Co se týče hlavních velkých zápasů, kde se hraje 11 vs. 11, tam se nic měnit nebude. Na modrou kartu narazíme v novém režimu Rush, který prakticky nahrazuje dříve zvaný Volta. Ten nabídne hraní na menších hřištích při počtu 5 vs. 5 hráčů, přičemž brankáře bude ovládat AI. Během hraní se samozřejmě můžeme velmi jednoduše dostat do rozporu pravidel, za což si budeme moct vysloužit modrou kartu. Ta hráče vyřadí dočasně ze hry, konkrétně v EA Sports FC 25 na 60 sekund, poté může naskočit do hry a pokračovat. Modrá karta se však testuje i v reálném fotbale. Některé fotbalové organizace a ligy experimentovaly s konceptem modré karty na nižších úrovních nebo v mládežnických soutěžích, aby vyhodnotily její účinky a přínosy pro hru. Jaké jsou výsledky není jasné, nicméně modrá karta by v tomto případě znamenala dočasné vyřazení hráče na 5 až 10 minut ze hry.

Modrá karta ve fotbale poprvé v akci: hráče vyřadí ze hry na 60 vteřin
i Zdroj: Spite.cz (s využitím Microsoft Copilot)

EA Sports FC 25

Novinky v režimech Trenérská kariéra a Hráčská kariéra v čele s živými startovními body vám umožní prožít ty největší příběhy ze skutečného světa. Přepište příběhy IKON s dnešními týmy v módu Hráčská kariéra a vůbec poprvé vyzkoušejte kariéru fotbalistky, ve které se ujmete klubu či hráčky z top 5 ženských ligových soutěží.

V EA SPORTS FC 25 najdete nejlepší hráče a hráčky z největších klubů a soutěží po celém světě. Zápasové údaje z nejlepších lig světa ovlivňují to, jak se 19 000+ fotbalistů a fotbalistek v každém utkání pohybuje, hraje a vyhrává.

EA Sports FC 25 vyjde 27. září 2024 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. I letos se hráči mohou těšit na české rozhraní a titulky. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama