Někdo ještě stále hraje The Day Before, ukazují statistiky
i Zdroj: Mytona Fntastic
The Day Before Novinka Někdo ještě stále hraje The Day Before, ukazují statistiky

Někdo ještě stále hraje The Day Before, ukazují statistiky

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Možná jste na "legendární" The Day Before už zapomněli, ale někteří stále hrají. Statistiky to potvrzují, ale zůstává otázkou, proč a s jakým záměrem.

Reklama

Vzpomínáte ještě na vánoční hit jménem The Day Before? Přesně 7. prosince vyšla jedna z nejočekávanějších her Steamu, a možná si dokonce troufnu říct v historii. Zkrátka parádní marketing kontroverzního vydavatelství Mytona Fntastic splnil, co měl. Studio lákalo na obří otevřený post-apokalyptický svět, který měl připomínat mix úspěšných her jako The Division, The Last of Us a Madrunner. Nicméně až vydání předběžného přístupu ukázalo, že jde o podvod, hra zdaleka nenabízela co měla, chybělo ji 90 % slibovaného obsahu a navíc se hrála katastrofálně, a to raději nemluvíme o desítkách bugů. 

Studio stojící za propadákem The Day Before se přejmenovalo na Eight Points
i Zdroj: Fntastic

Studio stojící za propadákem The Day Before se přejmenovalo na Eight Points

Fntastic, studio stojící za The Day Before to nevzdává. Díky databázi Steamu zjišťujeme, že se studio přejmenovalo na Eight…

Nakonec jen pár dnů po uvedení, kdy se skutečně ukázalo, že jde o podvod, byla hra stažena ze Steamu a “tvůrčí” studio Fntastic oznámilo konec a zrušení “chystaných” konzolových verzí. 

Prakticky celý letošní rok jsme tak o The Day Before neslyšeli a jsme popravdě velmi rádi, šlo o obrovské zklamání. I tak si ale všímaví lidé na Redditu všimli, že téměř denně někdo The Day Before hraje. Ukazují to statistiky například na SteamDB. Proč by to ale někdo hrál? Podle dostupných informací není ve hře každý den, ale jinak velmi často - napadá mě tak snad jediná možnost. Nejde o módera, který sliboval offline verzi hry? 

Pracujeme na hratelné offline verzi The Day Before,

řekl na konci minulého roku moder s přezdívkou realluci0. Zdali tomu tak skutečně je nebo jestli The Day Before ještě není úplně mrtvé, se možná ukáže až časem, my bychom s hrou ale asi již nepočítali. Původní tvůrčí studio se potichu přejmenovalo na Eight Points a údajně kutí další “skvělou videohru”. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama