Nový díl série Half-Life má vznikat pod označením HLX
i Zdroj: Valve Corporation
Half-Life: Alyx Novinka Nový díl série Half-Life má vznikat pod označením HLX

Nový díl série Half-Life má vznikat pod označením HLX

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

12. 2. 2024 12:00

Ve Valve pravděpodobně vzniká nový díl série Half-Life. Něco málo možná naznačily nově objevené soubory, které zmiňují hlx_2d_basic. Půjde znovu o hru pro VR?

Reklama

Ptáte se, na čem aktuálně pracuje studio Valve? To bohužel nemáme tušení. Jedinou rozpracovanou, avšak možná dokonce zrušenou hrou, je dávno představená adventura In The Valley of Gods. Na té kdysi pracovalo studio Campo Santo, které můžeme znát díky úžasné adventuře Firewatch. V současnosti studio již pracuje pod Valve, na čem, ale není jasné. Datum vydání In The Valley of Gods je stanovené na rok 2029.

Kromě výše zmíněné adventury by přímo Valve mohlo chystat nový díl do série Half-Life. Na něco chystaného pravděpodobně odkazuje zmínka v souborech, kde můžeme vidět “hlx_2d_basic”. Podobně Valve označovalo Half-Life: Alyx, které je primárně určené pro virtuální realitu. Je tedy více než pravděpodobné, že je na cestě pokračování, otázkou je, zda v něm bude působit Alyx.

Příběh Alyx vyšel v březnu 2020 a získal výborné hodnocení jak od kritiků, tak od hráčů. Hra je chválena za inovativní použití virtuální reality, působivou atmosféru, detailní prostředí a poutavý příběh. Half-Life: Alyx je považována za jednu z nejlepších her pro virtuální realitu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama