Přehled: 5 nejlepších pirátských videoher posledních let
i Zdroj: Grapeshot Games
Novinka Přehled: 5 nejlepších pirátských videoher posledních let

Přehled: 5 nejlepších pirátských videoher posledních let

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

24. 2. 2024 15:30

Jestliže patříte mezi fanoušky neustále populární pirátské tematiky, máme pro vás hned pět tipů. Tohle je dle nás seznam nejlepších pirátských her posledních let.

Reklama

V poslední době se jedním z nejdiskutovanějších témat stali piráti, především díky hře Skull & Bones, která byla dlouho očekávána. I přes více než týden od vydání se stále dozvídáme nové informace. Pokud vás však pirátská tématika láká, ale Skull & Bones vás neoslovuje, máme pro vás několik dalších tipů, které by vám mohly připadat zajímavé.

Assassin's Creed 4: Black Flag Remake je údajně ve vývoji od září 2023
i Zdroj: Ubisoft

Assassin's Creed 4: Black Flag Remake je údajně ve vývoji od září 2023

Studio Ubisoft Singapore má podle všeho na starosti údajný Assassin's Creed 4: Black Flag Remake. S informací a důvěryhodným…

20. 1. 2024 16:40

V našem seznamu tipů najdete i Skull & Bones, spolu s dalšími čtyřmi hrami, které by fanoušci pirátských her neměli přehlédnout. I když novinka od Ubisoftu není úplně špatná, bohužel nesplnila očekávání. Jak my, tak i hráči, jsme čekali víc. Ale teď se pojďme podívat na další tituly.


Assassin's Creed 4: Black Flag

2013 / Ubisoft Montreal
Assassin's Creed IV: Black Flag je akční adventura s otevřeným světem, která se odehrává během Zlatého věku pirátství v Karibiku. Hráči přebírají roli pirátského kapitána Edwarda Kenwaye, který prozkoumává ostrovy, bojuje v námořních bitvách a ponořuje se do konfliktu mezi templáři a asasíny.

Nutno podotknout, Black Flag patří mezi opravdu nejlepší pirátské hry, které kdy vyšly, a možná právě proto má Ubisoft připravovat plnohodnotný remake. Ten je údajně ve vývoji od roku 2023 a do vydání má minimálně tři a více let. Pokud vás zajímá více, sledujte náš tag.


Skull & Bones

2024 / Ubisoft Singapore
Skull & Bones je akční námořní hra s otevřeným světem, ve které hráči přebírají kontrolu nad pirátskou lodí a bojují proti ostatním hráčům i nepřátelským lodím. Cílem je budovat svou flotilu, plundrovat bohatství a stát se největším pirátským kapitánem v Karibiku.

Jak jsme již zmiňovali výše, ačkoliv jsme všichni čekali daleko lepší, než kterou nakonec je, rozhodně má co nabídnout a na pár desítek hodin určitě nabaví. 


Sea of Thieves

2018 / Rare
Sea of Thieves je akční dobrodružná hra s otevřeným světem, ve které hráči přebírají roli piráta a prozkoumávají obrovský oceán plný ostrovů, pokladů a nebezpečí. Společně s ostatními hráči na lodi plují, hledají poklady, bojují s jinými hráči a stvůrami a budují svou reputaci jako pirátská legenda.

Sea of Thieves bylo v posledních týdnech též několikrát zmiňováno, a to především v souvislosti s portem pro konzole PlayStation 5 (prozatím nepotvrzeno) a Nintendo Switch. 


LEGO: Pirates of Caribbean

2011 / Traveller's Tales
LEGO: Pirates of the Caribbean je akční dobrodružná hra založená na populární filmové sérii Pirates of the Caribbean. Hráči procházejí klíčové momenty ze všech filmů, přičemž hrají za oblíbené postavy ve formě LEGO postaviček. Průzkum, hádanky a boje jsou zasazeny do světa LEGO.


Atlas

2018 / Grapeshot Games
Atlas je multiplayerová námořní survival hra s otevřeným světem, která se odehrává ve světě plném pirátů, dobrodružství a zkoumání. Hráči přebírají roli piráta, kapitána lodi nebo člena posádky a prozkoumávají obrovský oceán plný ostrovů, tajemných jeskyní a nebezpečí. Můžou stavět lodě, bojovat s nepřáteli, obchodovat s ostatními hráči a bojovat o kontrolu nad územím.

Atlas neměl vůbec dobrý start, hra vypadala hůře než mobilní deset let staré hry, měla nespočet bugů, dnes je na tom podstatně lépe, ať už svoji optimalizací, grafikou nebo opravenými bugy.


Očekáváme…

Ještě v průběhu letošního roku dorazí další pirátská hra, a to od studia Crazy Goat Games. Ta potěší především fanoušky budovatelských strategií. 

"Založte a rozvíjejte pirátskou utopii ve Zlatém věku pirátství. Vytvořte ekonomiku založenou na zdrojích, zapojte se do námořních bojů v reálném čase a navazujte diplomatické vztahy s konkurenčními mocnostmi. Prozkoumejte daleké končiny Karibiku při hledání největšího bohatství a slávy„. Píše se v oficiálním popisku hry. Více o Republic of Pirates v našem nedávném článku.

Republic of Pirates je nová strategická hra, ve které budujete impérium pirátů
i Zdroj: Crazy Goat Games

Republic of Pirates je nová strategická hra, ve které budujete impérium pirátů

Vývojáři z Crazy Goat Games si pro nás připravují hru ze zlatého období pirátství, ve kterém je naším úkolem udělat z…

19. 2. 2024 10:30
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama