Průlomová novinka: Česká republika od roku 2025 finančně podpoří herní průmysl
i Zdroj: Warhorse Studios
Novinka Průlomová novinka: Česká republika od roku 2025 finančně podpoří herní průmysl

Průlomová novinka: Česká republika od roku 2025 finančně podpoří herní průmysl

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

28. 6. 2024 07:00

Česká republika se konečně dočká průlomové novinky, která je však v okolních státech standardem. Od roku 2025 bude finančně podporovat nejen herní studia u nás.

Reklama

Česká vláda přinesla skutečně průlomovou novinku. I když ve státech kolem nás je tato praxe již standardem, dnes se nebudeme zabývat negativními reakcemi na státní neschopnost, ale raději se zaměříme na novinku, která potěší české tvůrce nejen videoher. Dosud vláda poskytovala finanční podporu pouze kinematografii prostřednictvím dotací. Nově však od 1. ledna 2025 přijde změna v podobě Státního fondu audiovize. Tím se konečně Česká republika rozhodla finančně podpořit i herní průmysl u nás!

TOP 10 her, které si můžeme zahrát s českým dabingem
i Zdroj: CD PROJEKT RED

TOP 10 her, které si můžeme zahrát s českým dabingem

Připravili jsme pro vás seznam TOP 10 her s skvělým českým dabingem. Najdete zde jak české hry, tak i tituly od světových…

12. 6. 2024 14:00
5

Piráti se speciálně zasadili o kategorii podpory gamingu, která vychází i z programového prohlášení vlády. Součástí zákona bude také přehlednější struktura filmových pobídek po vzoru jiných zemí v Evropské unii, což má výrazný pozitivní přínos a návratnost do státního rozpočtu.

„Důležitou součástí návrhu, který se dnes podařilo vládou protlačit, je určitě podpora tvůrců her a celého herního průmyslu. Je to oblast s vysokou přidanou hodnotou a jsme v ní jako země úspěšní, ale předchozí vlády se o udržení tohoto postavení nezajímaly. V jiných státech Evropské unie přitom podobné fondy pomohly herní průmysl pořádně nakopnout a není důvod, proč by Česko mělo být pozadu,“ nechal se slyšet Ivan Bartoš za stranu Pirátů. Celé vyjádření Pirátů najdete na jejich oficiálních stránkách.

Za námět na článek děkujeme Tomáši Oliverovi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama