První verze češtiny Hogwarts Legacy je venku
i Zdroj: Spite.cz
Češtiny do her Hogwarts Legacy Novinka První verze češtiny Hogwarts Legacy je venku

První verze češtiny Hogwarts Legacy je venku

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

13. 2. 2023 22:55 1

Na světě je kompletní překlad hry Hogwarts Legacy. Postarala se o něj umělá inteligence postavená na Unity Engine.

Reklama

Jedna z nejočekávanějších her roku, Hogwarts Legacy je teprve pár dnů venku a sbírá skvělá hodnocení z každého kouta světa. V české komunitě je ale jeden podstatný problém, hra neobsahuje českou lokalizaci na žádné z platforem. To by minimálně u PC verze chtěla změnit překladatelská skupina lidí z Lokalizace.net, která se přislíbila k překladu. Ten však může trvat roky, stejně jako v případě velkého Red Dead Redemption 2 a dalších.

Jenže nyní se objevil "někdo", kdo překlad hry Hogwarts Legacy vyřešil za pár dnů. Využil k tomu umělou inteligenci pro překlady, postavenou na Unity Engine (XUnity Auto Translator). Titulky to překvapivě přeložilo velmi dobře, nejde samozřejmě říct, že je to dokonalé, ale k základnímu využití to prozatím stačit může. Na ukázku se podívejte níže.

Překlad češtiny trval pouhý týden, umělá inteligence přeložila prakticky vše, samotný překladatel pak sám opravil několik menších chyb. Aktuálně je venku verze 0.4, která se bude nadále testovat. V následujících možná dnech dojde na vydání plné verze 1.0. Už nyní ale můžete mít celou hru s českou lokalizací. 

Implementace češtiny do hry je velmi jednoduchá, podle tohoto návodu stačí překopírovat jeden jediný soubor do adresáře.

Návod

  • Stáhněte si tento soubor (2 MB)
  • Překopírujte jej do "\Hogwarts Legacy\Phoenix\Content\Paks"
  • Čeština se automaticky nainstaluje do hry
  • Pokud budete chtít zpět jiný jazyk, stačí vložený soubor ze hry smazat
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama