STALKER 2 poběží na konzolích Xbox Series X při 60FPS
i Zdroj: GSC Game World
STALKER 2 Novinka STALKER 2 poběží na konzolích Xbox Series X při 60FPS

STALKER 2 poběží na konzolích Xbox Series X při 60FPS

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

STALKER 2 se pomalu blíží a tvůrci se nyní podělili o jednu zásadní informaci: hra poběží na konzoli Xbox Series X při 60 FPS. V článku už teď najdete zbrusu nové záběry.

Reklama

Konec roku ještě bude hodně zajímavý. Vyjde hned několik velmi očekávaných AAA her, přičemž chybět snad nebude ani několikrát odložený STALKER 2. Ten se objevil také na právě probíhajícím Gamescomu 2024, kde si jak novináři, tak veřejnost mohla vyzkoušet demoverzi. Ta překvapivě běžela na konzoli Xbox Series X, přičemž ještě větším překvapením bylo, že jede při 60FPS! To byste asi nečekali, že? Bohužel se to ale netýká levnějšího a méně výkonnějšího modelu Xbox Series S - při jakém rozlišení a snímcích poběží je nyní neznámou.

Vypadá to, že všechny ty podezřelé odklady kolem STALKER 2 měly nějaký smysl. Jen velmi těžko si nyní rychle vybavím takto očekávanou AAA hru s naprosto perfektní grafickou stránkou a možnostmi, která konzolistům nabídne skutečných 60FPS. Nutno podotknout, jestliže výkon Series X zajistí 60FPS, potom by se měli těšit ji majitelé PS5.

STALKER 2

STALKER 2: Heart of Chornobyl je pokračování slavné post-apokalyptické série, odehrávající se v alternativní verzi Zóny kolem Černobylu. Příběh sleduje osudy nového protagonisty, který se pohybuje v této nebezpečné oblasti plné mutantů, anomálií a nepřátelských frakcí. Hráč se snaží přežít v nelítostném prostředí, odhalit tajemství Zóny a čelit morálním dilematům, které mohou ovlivnit konec hry. Příběh je zasazen do otevřeného světa, kde rozhodnutí hráče mají významný vliv na dějovou linii a její vyústění.

STALKER 2 vyjde 19. listopadu 2024 na PC a Xbox Series X/S. V roce 2025 by pak mohla dorazit i PlayStation 5 verze, Microsoft si s největší pravděpodobností zajistil časovou exkluzivitu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama