Unikly obrázky z nedávno zrušené survival hry Odyssey od Blizzardu
i Zdroj: Blizzard Entertainment
Článek Unikly obrázky z nedávno zrušené survival hry Odyssey od Blizzardu

Unikly obrázky z nedávno zrušené survival hry Odyssey od Blizzardu

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Odyssey bylo ve vývoji více než 6 let, přesto se Blizzard, tvůrce legendárního světa Warcraft, rozhodl projekt zrušit. Podívejte na první uniklé obrázky ze hry.

Reklama

Vzpomínáte ještě na tu chvíli, kdy se objevila první zmínka o projektu Odyssey, který připravoval velký tým společnosti Blizzard? Poprvé jsme o něm z oficiálních zdrojů slyšeli na konci ledna roku 2022. Blizzard však příliš detailů nepřinesl a tak jsme se museli spokojit se spekulacemi a uniklými informacemi, dodnes navíc není jasné, zdali byl Odyssey finální název hry či jen pracovní.

Nicméně Odyssey mělo být překvapivě RPG survival hrou z pohledu třetí osoby, jak navíc můžeme vidět vůbec poprvé na screenech v galerii níže. Blizzard ještě stihl prozradit, že půjde o nový svět i postavy. V lednu 2024 však přišlo masivní propouštění, Blizzard se rozloučil se zhruba 1900 lidmi a zrušil několik připravovaných projektů, mezi těmi byl bohužel i Odyssey. Dnes už se s hrou nepočítá, nicméně venku jsou první obrázky ze hry. Ty potvrzují pohled třetí osoby a survival/RPG prvky. Jeden ze screenshotů ukazuje i inventář, kde můžeme vidět desítky různých předmětů a zdrojů, což naznačuje, že skutečně mohlo jít o velký titul.

Unikly obrázky z nedávno zrušené survival hry Odyssey od Blizzardu
i Zdroj: Blizzard Entertainment

Project Odyssey

Projekt měl být rozsáhlou RPG hrou zasazenou do světa inspirovaného antickou mytologií. Hra byla vyvíjena několik let, a to s ambicí konkurovat titánům v žánru, jako je například série The Elder Scrolls. Projekt se měl zaměřit na hluboký příběh, komplexní herní svět a inovativní herní mechaniky. Přestože měl projekt velký potenciál, Blizzard se nakonec rozhodl vývoj zrušit. Důvody nejsou zcela jasné, ale spekuluje se o problémech s vývojem a změně priorit uvnitř společnosti, které vedly k tomu, že se studio raději soustředilo na jiné tituly.

Project Odyssey by ve vývoji více než 6 let a mířil na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Vše o Odyssey se dočtete zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama