Vše, co doposud víme o Mafia: The Old Country + spekulace
i Zdroj: 2K Games
Mafia 4 Novinka Vše, co doposud víme o Mafia: The Old Country + spekulace

Vše, co doposud víme o Mafia: The Old Country + spekulace

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Mafia: The Old Country bude novým dílem kultovní české série Mafia. Nicméně v tomto článku shrneme vše podstatné, včetně obrázků nebo spekulací.

Reklama

Když začátkem týdne moderátor Geoff Keighley lákal na blížící se zahájení Gamescomu 2024 a tvrdil, že půjde o velkou věc, nikdo předem netušil, o co by mohlo jít. Dokonce se zmínka o hrách neobjevila ani na největších herních fórech předem, jak dříve bylo tradicí. Každopádně lákal na akci ONL (Opening Night Live), která vždy přinese ihned na úvod tohoto herního svátku to nejlepší vůbec. Celá akce trvala zhruba dvě hodiny, přičemž během více než 1,5 hodiny jsme se dočkali například jen oznámení Borderlands 4 a několika indie her. To ale bylo vše? Na poslední chvíli však dorazilo oznámení Mafia: The Old Country, které muselo zahřát většinu nejen českých hráčů u srdce. První CGI trailer toho příliš neukázal, nicméně tisková zpráva se rozpovídala o ději, který se odehraje začátkem 20. století. Toť ale vše. My jsme však prošli celou zprávu, trochu zapátrali v historii a přicházíme s informacemi, které tu ještě nebyly.

První díl legendární série Mafia se odehrával “až” ve 30. letech 20. století, nicméně právě oznámený díl The Old Country nás vezme na počátek 20. století, což dříve tvrdily spekulace o tom, že nás Mafia 4 vezme k událostem před prvním dílem. Co to ale znamená? Podle oficiálního popisku budeme součástí příběhu odehrávajícím se na Sicílii v době, kdy celá mafiánská squadra teprve začínala. Nicméně nutno podotknout, že v tu dobu ještě nebylo příliš palných zbraní, stále byly v kurzu nože nebo meče. Již však byly k dispozici i revolvery nebo brokovnice. Hra by mohla zkoumat kořeny organizovaného zločinu na Sicílii, včetně vzniku prvních mafiánských rodin, které byly ovlivněny politickými a sociálními změnami po sjednocení Itálie. Hráči by zažili atmosféru počátků mafie, která se stala základem pro globální kriminální síť.

Sicílie na počátku 20. století by nabídla zcela jiné prostředí než předchozí díly série. Vesnice a města s úzkými kamennými uličkami, venkovská krajina, tradiční sicilská architektura a venkovská i městská místa by poskytly unikátní kulisy, odlišné od amerických velkoměst.

Mafia: The Old Country

Objevte původ organizovaného zločinu ve hře Mafia: The Old Country v drsném příběhu ze světa gangů, který se odehrává v brutálním podsvětí Sicílie na počátku 20. století. Bojujte o přežití v této nebezpečné a neúprosné době a pusťte se do akce prostřednictvím autenticky zpracované reality a bohatého příběhu, pro který je kritiky oceňovaná Mafia známá. Mafia: The Old Country dorazí v roce 2025 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Skvělou zprávou je, že hra nabídne českou lokalizaci včetně dabingu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama