Zachraňme naše hry: Nová petice zbrojí proti neustálému připojení k internetu
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Zachraňme naše hry: Nová petice zbrojí proti neustálému připojení k internetu

Zachraňme naše hry: Nová petice zbrojí proti neustálému připojení k internetu

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

1
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Hráči podepisují petici proti vydavatelům, kteří neumožňují offline režim pro hry, které vyžadují neustálé připojení k internetu. Cílem je zajistit, aby hráči měli přístup k hrám i po ukončení online podpory.

Reklama

V poslední době si někteří vydavatelé her oblíbily funkci, kdy jejich hry musejí být i v případě her pro jednoho hráče neustále připojené k internetu. Zmínit můžeme například Diablo 4, které i v případě, že chcete hrát sólo, zkrátka musíte být online. Své by o tom mohla říct také akční open-world hra The Crew od Ubisoftu. Ta vyšla v roce 2014 a letos by oslavila krásné 10. narozeniny. Jenže neoslaví, Ubisoft v prosinci 2023 definitivně vypnul servery a ukončil podporu, bohužel to v tomto případě znamenalo, že se ke hře již hráči nedostanou. Ubisoft nebyl schopný za roky provozu vytvořit offline režim, nebo snad úmyslně první díl pohřbil, aby podpořil ten nejnovější s podtitulem Motorfest? To je nyní už vedlejší, každopádně tím Ubisoft odstartoval boj bez hráči a vydavateli her - vznikla petice, která dokonce vyhrožovala žalobou, v petici stálo: “Myslím, že dobrým argumentem je, že The Crew byl prodáván na základě trvalé licence, nikoli předplatného, ​​takže nám bylo prodáváno zboží, nikoli služba.

Na Ubisoft se valí žaloba, hráči nesouhlasí s vypnutím hry The Crew
i Zdroj: Ubisoft

Na Ubisoft se valí žaloba, hráči nesouhlasí s vypnutím hry The Crew

Oblíbený streamer chystá žalobu a je připravený bojovat u soudu. Nelíbí se mu, že Ubisoft letos vypne servery hry The Crew,…

Aby se něco podobného nedělo i v budoucnu, vznikla petice, která zní: Přestaňte ničit videohry. Teď je asi všem jasné, o co se pokusí. Petici v tuto chvíli již podepsalo tisíce hráčů z celého světa. Nejvíce podpisů můžeme vidět ze zemí Německa, Belgie, Francie, Finska nebo Polska. Bezmála tisíc podpisů zde nechali také hráči z České Republiky.

Petice

Tato iniciativa požaduje, aby vydavatelé, kteří prodávají nebo licencují videohry spotřebitelům v Evropské unii (nebo související prvky a aktiva prodávaná za jimi provozované videohry), ponechali uvedené videohry ve funkčním (hratelném) stavu. Konkrétně se tato iniciativa snaží zabránit vzdálenému zablokování videoher ze strany vydavatelů, než poskytne přiměřené prostředky k pokračování fungování uvedených videoher bez zapojení ze strany vydavatele. Iniciativa neusiluje o získání vlastnictví uvedených videoher, souvisejících duševních práv nebo práv na zpeněžení, ani neočekává, že vydavatel poskytne zdroje pro uvedenou videohru, jakmile ji ukončí, přičemž ji ponechá v přiměřeně funkčním (hratelném) stavu.


Co se týče zmíněných závodů The Crew, PC hráči přeci jen našli způsob, jak hru rozjet. Naši kolegové na Zing.cz před nedávném informovali, že fanoušci přišli s modifikací, která The Crew znovu udělá hratelným. Jak je na tom mód v současné době nevíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama