Debtors' Club je příběhový simulátor, kde vedete bandu vymahačů dluhů
i Zdroj: mecagames
Novinka Debtors' Club je příběhový simulátor, kde vedete bandu vymahačů dluhů

Debtors' Club je příběhový simulátor, kde vedete bandu vymahačů dluhů

David Vondráček

David Vondráček

1. 7. 2024 16:00
Platformy Steam Steam Windows PC

Indie studio Mecagames chystá hru Debtors’ Club, ve které si poskládáte tým, který má jediný úkol: přimět podniky města zaplatit to, co dluží do veřejné pokladny.

Reklama

Platit daně se na světě nechce opravdu nikomu. Najdou se i tací, kteří udělají cokoliv, aby nemuseli platit tolik, popřípadě vůbec. Proto je tu Debtors' Club, který se podívá, jestli je vaše finanční situace skutečně tak špatná, abyste kvůli tomu nemuseli platit daně Náplní Debtors' Club tak bude přesvědčovat a zastrašovat dlužníky. Procházet jejich finanční záznamy a v případě potřeby poslat pár pacifistů, aby nezdvořile vysvětlili, že daňové úniky jsou ve zdvořilé společnosti odsuzovány. Zároveň bude potřeba hlídat denní kvótu. Je tu spousta nevyřízených věcí, které je třeba propracovat a drahocenně málo času. 

Debtors' Club nicméně nabídne vlastní rozhodování. Vaše chování a volby definují vaši cestu ve vypravěčském zážitku ve stylu rogue-lite, který kombinuje ručně kreslený svět s inovativním systémem generování dialogů. S našimi dlužníky budeme volat a přesvědčovat je, aby zaplatili, popřípadě s z nich vytáhli důležité informace o jejich podnikání. Hlídat bude potřeba i váš tým. Každý člen má své silné a slabé stránky, každý řeší své případy jinak. Budete se tak muset rozhodovat, kdo bude dělat jaký případ, pro co největší úspěch.

Debtors' Club nabídne i minihry, spletitý příběh, který vám ukáže, korupce je zkrátka všude. Ve výsledku to ale budete vždy vy, kdo rozhodne o tom, kam se tenhle příběh bude ubírat. Půjdete se svými šéfy a namastíte si vlastní kapsu? Nebo se budete skutečně snažit něco změnit? Pak vězte, že mocným lidem se nelíbí, když jim někdo sahá do peněženky. To vše prezentované v jedinečném uměleckém stylu, v němž se mísí nevinnost kreslených filmů s nelítostným světem dluhů, daní a veřejné správy. 

„Staňte se výběrčím daní stinné radnice v této narativní hře na správu zdrojů. Promluvte si s dlužníky, řiďte tým, dělejte obtížná rozhodnutí a postavte se proti morálnímu úpadku města. Jsou to jejich peníze, ale je to vaše práce." Píše se v popisku hry na Steamu.

Debtors' Club vychází v druhé polovině letošního roku, přesné datum ale ještě známo není. Hra je v plánu prozatím jen na PC. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama