PlayStation 6 má podle některých zdrojů nabídnout dva odlišné modely
i Zdroj: Spite.cz / Vygenerováno pomocí Gencraft
Novinka PlayStation 6 má podle některých zdrojů nabídnout dva odlišné modely

PlayStation 6 má podle některých zdrojů nabídnout dva odlišné modely

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Tohle nám něco připomíná. Chce snad Sony přijít se stejnou variantou jako Xbox Series X/S? Tvrdí se, že PlayStation 6 nabídne dva různé modely.

Reklama

Již jen několik málo desítek hodin a odstartují předobjednávky konzole PlayStation 5 Pro. Ta následně vyjde začátkem listopadu - její generace by pak měla trvat další asi 4 roky. Poté se hráči a fanoušci konzolí Sony, dočkají modelu PlayStation 6, který údajně vyjde na Vánoce 2028.

Na next-genu se jistě už dávno pracuje, potvrdila to například prohra společnosti Intel, která mohla svůj hardware dodávat do konzole PlayStation 6, Sony si však nakonec znovu vybrala AMD a vsadila na jistotu. Co se pak týče dalších podrobností o PlayStationu 6, v tuto chvíli samozřejmě nic nevíme, snad jen, že by měla být plně kompatibilní s hrami na PS4 a PS5, ani tato informace však nebyla oficiálně potvrzena.

PlayStation 6 mohl mít čipset od Intelu, ale Sony nechtěla riskovat
i Zdroj: Sony Corporation

PlayStation 6 mohl mít čipset od Intelu, ale Sony nechtěla riskovat

PlayStation 6 ještě není ani oznámený a na internetu už kolují informace o tom, co by ho mohlo pohánět. Překvapivě Sony…

PlayStation 6 - X/S?

Velmi předčasně se objevila informace, že Sony plánuje dvě různé varianty konzole PlayStation 6. Existují dvě možnosti: Buď Sony nabídne variantu podobnou Xbox Series X/S, které se výrazně liší hardwarem — což je vzhledem k pokroku ve vývoji her špatně (a často si na výkonově slabší Series S stěžují i vývojáři), nebo se podle dostupných informací chystá handheld PS6, nebo PS Vita 2. Nebylo by to překvapením, po obrovském úspěchu konzole Nintendo Switch se o podobný úspěch pokoušejí i další společnosti, jako například Valve se Steam Deckem, a něco podobného údajně vzniká i v Microsoftu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama