Přichází revoluce? Všechny hry by díky Microsoftu mohly dostat českou lokalizaci
i Zdroj: Xbox Game Studios
Novinka Přichází revoluce? Všechny hry by díky Microsoftu mohly dostat českou lokalizaci

Přichází revoluce? Všechny hry by díky Microsoftu mohly dostat českou lokalizaci

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

25. 5. 2024 10:00

Microsoft oznámil, že umělá inteligence bude nově součástí jejich her. Nabízí se tak otázka: Bude umět překládat hry? Je to možné, myslí si důvěryhodný zdroj Jez Corden.

Reklama

Společnost Microsoft nedávno během jedné z konferencí ukázala, jak její umělá inteligence Copilot bude hráčům ve hrách pomáhat s postupem. Nevíte, jak udělat tohle? Zkrátka se na to zeptejte Copilota. To určitě přináší nové možnosti a způsoby, jak zlepšit herní zážitek. Nicméně mě napadlo, že by umělá inteligence implementovaná přímo ve hře mohla mít ještě jedno využití: mohla by umět hry překládat?

Stále velkým problémem dnešních hráčů je fakt, že mnoho z nich neumí anglicky, a možná více než 95 % her nenabízí českou lokalizaci. To často vede k tomu, že hráči nemohou plně vychutnat příběh nebo komplexní herní mechaniky. Co kdybychom mohli tento problém vyřešit pomocí AI? Jistě všichni víme, že jsou mezi námi fanouškovské grupy, které velmi často přináší AI překlady her, nebylo by to tak žádnou novinkou, nicméně jen si představte, že byste tuhle možnost měli prakticky v každé hře, to zní celkem dobře, že?

Copilot, jak již bylo demonstrováno během nedávné Microsoft konference, umí reagovat v reálném čase, což je prakticky do sekundy - a to znamená, dostatek času k přelouskání angličtiny do češtiny. 

Každopádně, neváhal jsem ani chvíli a kontaktoval jsem velmi důvěryhodného insidera Jeze Cordena, který je známý tím, že má skutečně dobré zdroje blízké Microsoftu a celkově herní divizi Xbox. Komunikovali jsme ohledně možnosti, zdali by Copilot v hrách od Microsoftu mohl posloužit také k překladu titulek v reálném čase. odpověděl, že to je potenciálně možné

Xbox a Activision složili nové herní studio Elsewhere Entertainment
i Zdroj: Spite.cz / Vygenerováno AI

Xbox a Activision složili nové herní studio Elsewhere Entertainment

Představujeme vám nové herní studio Elsewhere Entertainment, které se skládá z veteránů, kteří dříve pracovali na obrovských…

17. 5. 2024 11:00

Pokud by k něčemu takovému skutečně došlo, a že to není žádné sci-fi, šlo by o velký pokrok v gamingu a novým možnostem. A samozřejmě se to týká také konzolové verze, ovšem otázka je, zdali by pak využití Copilotu nebylo placené formou nějaké služby, třeba Game Passu. V současné době je brzy se na něco takového těšit, ovšem už jen ta představa nás opravdu baví. A jaký názor na to máte vy? Dejte nám vědět, rádi se o tom pobavíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama