Připravte se, v říjnu vychází spousty velkých her: Dorazí Assassin's Creed, Spider-Man, Alan Wake, Forza a další
i Zdroj: Remedy Entertainment
Novinka Připravte se, v říjnu vychází spousty velkých her: Dorazí Assassin's Creed, Spider-Man, Alan Wake, Forza a další

Připravte se, v říjnu vychází spousty velkých her: Dorazí Assassin's Creed, Spider-Man, Alan Wake, Forza a další

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

27. 9. 2023 13:00

Říjen bude pořádně nabitý hrami všech kategorií. Nejvíce stále táhnou akční tituly – těch bude hned několik. Chybět ale nebudou ani závodní automobilové nebo sportovní hry, jako NHL 24 či UFC 5. Pojďme se společně podívat na seznam her, který nás čeká už za pár dnů.

Reklama

Konec každého roku je pro hráče snad tím nejlákavějším, ještě v případě října. V tento měsíc pravidelně vycházejí velké AAA tituly. A jinak tomu nebude ani letos. Těšit se můžeme na akční příběhy dalšího asasína, Petera Parkera nebo spisovatele Alana Wakea. Na své si však přijdou i fanoušci závodních her, vyjde nová Forza či Overpass. Na zbytek se mrkněte detailně níže.

Assassin's Creed: Mirage

Datum vydání: 5. října 2023
Platformy: PC, PlayStation, Xbox, iOS
První velkou hrou bude Assassin's Creed: Mirage. Ten nás vezme do Bagdádu a jeho okolí. Tentokrát však nečekejme obří díl v podobě Odyssey či Valhalla. Tvůrci se v tomto případě chtěli vrátit ke kořenům série. Těšit se tak můžeme na zhruba 20 hodin herní doby a menší otevřený svět. Chybět pak nebude oblíbené zaměření na stealth apod. Níže už mrkněte na PC trailer, který vyzdvihuje jeho přednosti. Nutno také připomenout, hra kromě na typické platformy, dorazí koncem roku také ve verzi iOS - více se dozvíte v samostatném článku.

NHL 24

Datum vydání: 6. října 2023
Platformy: PlayStation, Xbox
První říjnový týden pak obohatí ještě populární hokejový simulátor od EA Sports. Zbrusu nový díl nabídne upravenou hratelnost, přepracované animace, vylepšený systém vyčerpání hráčů a další. Více v přiloženém článku. Jinak bohužel, ani tentokrát se NHL nepodívá na PC.

Forza Motorsport

Datum vydání: 10. října 2023
Platformy: PC, Xbox Series X/S
A konečně něco pro závodní nadšence. 10. října dorazí zbrusu nový díl ze série Forza Motorsport od Turn 10 Studios a rovnou i s českou lokalizací. Kromě potěšujících českých titulek, se hráči mohou těšit na více než 500 detailně vymodelovaných vozů, režim kariéry Builders Cup pro jednoho hráče a realistické chování vozů včetně nutnosti tankovat či měnit pneumatiky. Tvůrčí celek pak láká na výrazně vylepšenou umělou inteligenci počítačem řízených jezdců nebo dynamickou změnu počasí.

Slender: The Arrival

Datum vydání: 18. října 2023
Platformy: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S
Začátkem druhé poloviny října dorazí výrazně vylepšená verze 10 let staré hry Slender: The Arrival. Ta samozřejmě ani dnes nepatří mezi velké tituly, nicméně jistě skvěle doplní nabízený říjnový seznam her, který potěší především fanoušky hororů. Výhodu mají původní majitelé hry, těm vylepšená verze dorazí v rámci updatu zdarma. Zahrnuje přechod hry na Unreal Engine 5, což s sebou přináší vylepšenou grafiku, nasvícení nebo textury ve vysokém rozlišení. Update bude k dispozici pouze ve verzích PC, PS5 a Xbox Series.

Overpass 2

Datum vydání: 19. října 2023
Platformy: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S
Další hrou, která využije síly Unreal Engine 5 bude Overpass 2 od studia Neopica. Těšit se můžeme na 37 různých vozidel ze tří kategorií v 5 prostředí a 31 okruhů. Tvůrci slibují vylepšenou fyziku a grafickou stránku.

Marvel's Spider-Man 2

Datum vydání: 20. října 2023
Platformy: PlayStation 5
Na řadu přichází pravděpodobně ta nejočekávanější hra října, Marvel's Spider-Man 2. Pavoučí muž se vrací ve druhém díle, kde se i tentokrát spojí se svým kamarádem Milesem Moralesem. Společně se postaví velkým hrozbám a nepřátelům, jako obávanému anti-hrdinovi Venomovi. Chybět pak nebude například Kraven a další ikonické postavy. Hráči se mohou těšit na vylepšené animace, mnohem větší otevřený svět nebo novinku, díky které můžeme aktivovat možnost fall-damage, více v článku.

UFC 5

Datum vydání: 27. října 2023
Platformy: PlayStation 5, Xbox Series X/S
Ke konci října dorazí také něco pro fanoušky bojových sportů. Electronic Arts vydá další díl populárního UFC. Tvůrci lákají na vylepšenou hratelnost a možnosti, a to především díky přechodu hry na Frostbite Engine. V UFC 5 pak nebude chybět český zástupce Jíří Procházka. I v tomto případě bohužel chybí PC verze.

Alan Wake 2

Datum vydání: 27. října 2023
Platformy: PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S
Říjen uzavře dlouho očekávaný horor Alan Wake 2. Spisovatel se vrací a s ním i nové noční můry. Hra nás znovu zavede na známá místa, jako fiktivní městečko Bright Falls, temný losy a okolí jezera. Těšit se pak můžeme i na druhou hratelnou postavu, kterou bude FBI agentka Saga Hendersonová.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama