Rozhovor s tvůrci fanouškovského módu Mafia: Rise and Fall
i Zdroj: 7K Czech Studio
Rozhovory Článek Rozhovor s tvůrci fanouškovského módu Mafia: Rise and Fall

Rozhovor s tvůrci fanouškovského módu Mafia: Rise and Fall

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 10. 2023 18:00

V posledních několika měsících jste možná narazili na moderský tým 7K Czech, který připravil již dvě části dodatečného příběhu Rise and Fall pro původní a legendární českou Mafia. My jsme studio kontaktovali a sehnali pro vás pár zajímavých informací.

Reklama

Vyzpovídali jsme moderské 7K Czech Studio stojící za populárními modifikacemi pro legendární původní Mafia: The City of Lost Heaven. Zajímavá vás, jak dlouho dvoudílné “DLC” Rise and Fall vznikalo, kolik na něm pracovalo lidí, a jak se nahrával český dabing? A dočkáme se v budoucnu něčeho dalšího? Na to vše nám odpovědělo vedení 7K Czech Studio.


Jak vznikl váš název 7K Czech Studio?

Předlohou bylo samozřejmě 2K Czech. Přídavek "Studio" v názvu zůstalo z doby, kdy jsme se věnovali grafické tvorbě. Místo dvojky ve "2K" jsme vybrali číslo 7, protože je to číslo, které značí štěstí.

Připravili jste 2 části příběhu Rise and Fall, jak dlouho trval jejich vývoj?

První část modifikace nám trvala rok a půl, setkávali jsme se se spousty pro nás novinek v Mafia moddingu. Druhá část byla zhotovena v celkem rekordním čase, jelikož jí trvalo stvořit za pouhé čtyři měsíce, avšak její “dolaďování“ probíhalo až do samotného vydání tzv. předběžného přístupu. 

Kolik lidí bylo součástí vývoje?

Když nepočítáme dabéry, tak na Rise And Fall plně pracovalo zhruba 11 lidí – po technické stránce. Na dabingu a administraci se podílelo přibližně 25 lidí. 

Podle dostupných informací chystáte i 3. část. Pořád to platí? A prozradíte nám o ní něco?

Třetí část bude jedno velké spojení všech částí, kde kromě úpravy GUI budeme nadále upravovat i jízdní model. Nejspíše nás čeká i přiřazování vlastních hlasů pro naše postavy (např. při přestřelkách). Také můžete očekávat rozuzlení příběhu vzestupu a pádu Dona Peponeho a jeho dvou společníků – Ennia Salieriho a Marcua Morella.

Modifikace pozměnila i samotné město. Stane se to se 3. částí znovu?

Do třetí části je zavedeno zimní město, které si hráč může projít již ve volné jízdě ve druhé části. Samozřejmě budou součástí změn i nové lokace po celém “zimním“ městě. 

Bude ve 3. části nějaká důležitá nová postava?

Ano, stejně jako tomu bylo v předešlých dvou partech – přijdou nové stěžejní postavy do našeho již tak rozvětveného příběhu.

Jak nahráváte český dabing? Je součástí známý dabér nebo si vše namlouváte sami? 

Podstatnou část dabingu si nahráváme sami. Ze všech koutů republiky se sjede celý tým na naše tajné nahrávací místo kousek od Prahy, kde rozestavíme naši techniku a začneme nahrávat. Dodateční dabéři musí své postavy pak nadabovat v domácích podmínkách. Všechny nahrávky, včetně těch našich, je vždy potřeba dodatečně upravit. 

Manuální úpravy by byly velmi časově náročné – proto používáme AI, avšak někdy i na úkor kvality (pozn. emoce nejsou tak zřetelné). Co se známějších hlasů týče, tak hlas nám propůjčili i někteří známí youtubeři: PeťanGames (ptngms), STN Videos a BioHazardJoker.

Vaše modifikace mají tisíce stažení, čekali jste takový úspěch? 

Takový úspěch jsme opravdu nečekali. Většina modifikací má převážně pod 1.000 stažení. Proto jsme si mysleli, že se ocitneme v podobné kategorii. Celkový počet stažení prvního partu je 6.500 a partu druhého 1.800.

Co vám během vývoje dělalo největší problémy?

Víte, hra MAFIA je tak dobře propracována, že si občas dělá věci po svém... Aaa to je ta krásná stránka. Problémů bylo ve všech odvětvích spoustu. Jeden z největších zádrhelů byla doprava. Řešili jsme plnohodnotnou vlastní dopravu, která nebude nahrazovat tu originální. Hra při testování neustále padala, ale nakonec jsme tento problém vyřešili a nyní již nemáme obavy. Zejména nemáme důvod k obavám ohledně toho, že by hra s vložením nového modelu nesouhlasila. Dokonce se nám podařilo spravit i motorku, ale její model není natolik stabilní, aby jí řídili například civilisté. 

Je možné, že dodatečný příběh dostane i například Mafia 2?

Nevyvracíme to, ale toto je spíše nepravděpodobné. Mafia 2 nemá tolik vyvinuté editory jako první díl a určitě je to časově náročnější. 

Prozradíte nám, jaké jsou vaše další plány? (po Part 3)

Po dokončení modifikace RaF a jejich přídavků se chystáme dokončit naše ostatní projekty -  tzn. Tonys Adventures a Vitos & Joes Adventures. Také jsme přemýšleli i nad tvorbou vlastního obsahu.

Poslední otázka. Jak moc se těšíte na další plnohodnotný díl Mafia? Co od něj očekáváte?

Na tuto otázku nelze odpovědět jednotně. V týmu máme na tuto tematiku velmi rozdílné názory. Na nový díl se vesměs těšíme, avšak od něj neočekáváme nic přelomového.


Chcete něco vzkázat fanouškům a našim čtenářům?

Určitě bychom chtěli velmi poděkovat všem, kteří si naší modifikaci a její dodatky zahráli. Moc si vážíme Vaší podpory, ať už finanční nebo psychické. Také děkujeme všem zúčastněným lidem, kteří se na projektu podíleli. Byli bychom moc rádi, kdybyste nám pomohli vylepšit Rise & Fall prostřednictvím hodnotícího formuláře. 31. října 2023 vychází dodatek pro Rise & Fall s názvem Ruler Of Hell.


Děkujeme za rozhovor a hodně štěstí do budoucna. 7K Czech Studio můžete sledovat na Twitteru, Instagramu, Facebooku nebo YouTube. Každopádně, pokud jste hráli jejich modifikace, určitě se nezapomeňte zapojit do formuláře, i díky vám může být další projekt kvalitnější.

Rise and Fall. Modifikace do první Mafia se těší velké oblibě
i Zdroj: 7K CZECH STUDIO

Rise and Fall. Modifikace do první Mafia se těší velké oblibě

První díl této legendární české hry vyšel už v roce 2002. Přesto se hraje dodnes a fanoušci na ni dělají lepší nebo horší…

21. 10. 2023 18:00
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama