Skrytý talent studia Game Science: Kdo jsou vlastně tvůrci úspěšné hry Black Myth: Wukong?
i Zdroj: Game Science
Wukong Novinka Skrytý talent studia Game Science: Kdo jsou vlastně tvůrci úspěšné hry Black Myth: Wukong?

Skrytý talent studia Game Science: Kdo jsou vlastně tvůrci úspěšné hry Black Myth: Wukong?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Studio Game Science se objevilo jako blesk z čistého nebe. Kdo stojí za Black Myth: Wukong? Věděli jste, že původně vyvíjeli úspěšné mobilní hry?

Reklama

Osobně věřím, že jste o čínském studiu Game Science až do oznámení ambiciózního Black Myth: Wukong, neslyšeli. Nejste sami a není divu, že studio zůstávalo mimo naší pozornost, zaměřovali se především na čínské hráče. Dnes si proto stručně představíme, kdo stojí za tímto studiem, jaké byly jejich dosavadní projekty a jaká je jejich možná budoucnost. Game Science je skupina bývalých vývojářů z Tencent Games, která původně stála za mobilními hrami. Jejich prvním titulem byla komerčně úspěšná hra 100 Heroes, která si získala popularitu především v Číně. Následovala strategická hra Art of War: Red Tides, která se také setkala s velmi pozitivním ohlasem.

Black Myth: Wukong je na 18 milionech prodaných kopií
i Zdroj: Game Science

Black Myth: Wukong je na 18 milionech prodaných kopií

Black Myth: Wukong pokořil zajímavý milník a pomalu útočí na 20 milionů prodaných kopií. Tvůrci navíc prozradili, že se…

Tvůrcům z Game Science to ale nestačilo a rozhodli se posunout své ambice a zaměřit se na vývoj velkých AAA her. Tento posun vedl ke vzniku jejich nejambicióznějšího projektu, akčního RPG, Black Myth: Wukong. Tato hra je inspirována čínskou klasikou „Cesta na západ“ a nabízí hráčům epické RPG zasazené do fantastického světa plného mýtických bytostí a starobylé čínské kultury. Hra byla původně oznámena v srpnu roku 2020 a prakticky ihned se zařadila mezi nejočekávanější hry dalších let. Hráče zaujala především nádherná grafická stránka a na první pohled kvalitní soubojový systém. Našli se ale samozřejmě i tací, kteří studiu nevěřili a bylo jim Black Myth: Wukong podezřelé: “však takovou hru nemohou udělat lidé, kteří se od roku 2014 věnovali mobilním titulům,” tvrdili. Jak jsme již ale podotkli, někteří původně pracovali v Tencent Games, ovšem i zde nešlo o bůh ví jaký projekt, vzniklo MMORPG Asura - to v současné době již nefunguje.

My opravdu doufáme, že nám Game Science brzy naservíruje další akční hru, právě Black Myth: Wukong dokázal oslovit hráče z celého světa a za pouhé zhruba 3 týdny prodal necelých 20 milionů kopií. Aktuálně studio pracuje na několika příběhových DLC, které nám přiblíží v nejbližší době. 

Game Science se proměnilo z malého mobilního studia na jedno z nejuznávanějších v herním průmyslu, které je schopné konkurovat těm největším “hráčům” na trhu.

Black Myth: Wukong vyšel 19. srpna 2024 ve verzích PC a PlayStation 5, v závěrečných recenzích si odnesla v průměru 8 / 10. Kolem Xboxové verze panuje spousta nejasností. Zatímco někteří mluví o časové exkluzivitě, kterou si měla na poslední chvíli zaplatit Sony, jiní mluví o problémech s pamětí hry, kvůli čemuž hra neprošla certifikací. Kde je pravda, nevíme, ovšem i na Xbox se hra časem podívá.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama