Upřímné dojmy z Kingdom Come: Deliverance 2: Vyzkoušeli jsme si demo
i Zdroj: Warhorse Studios
KCD2 Novinka Upřímné dojmy z Kingdom Come: Deliverance 2: Vyzkoušeli jsme si demo

Upřímné dojmy z Kingdom Come: Deliverance 2: Vyzkoušeli jsme si demo

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Vyzkoušeli jsme dlouhé demo Kingdom Come: Deliverance 2. Jaký je soubojový systém, otevírání truhel, jak pokročila grafika, jak vypadá inventář a co je nového?

Reklama

Kingdom Come: Deliverance 2 je jednoznačně jednou z nejočekávanějších her roku 2025. Jak již bylo před pár dny potvrzeno, dorazí 11. února 2025 ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, sluší se připomenout, že na všech platformách bude dostupný tentokrát profesionální český dabing. 

Kingdom Come: Deliverance 2 mohou nyní hráči najít také na právě probíhajícím Gamescomu 2024, kde jsme též byli a samozřejmě pro vás tenhle RPG klenot vyzkoušeli. Warhorse nás nechali zahrát zhruba hodinovou ukázku, kde jsme si mohli vyzkoušet nové mechaniky, detailně prohlédnout inventář nebo statistiky a nezapomněli jsme trochu zlobit a hned při první příležitosti jsme se pokusili vykrást truhlu, samozřejmě jen z toho důvodu, abychom vyzkoušeli, zdali se změnila obtížnost, jinak bychom si to nikdy nedovolili! Při této příležitosti musím podotknout, že odemykání truhel vypadá a funguje stejně, je však designově hezčí, lehčí obtížnost tu ale nenajdete. A aby toho nebylo málo, samozřejmě jsem při prohledávají kořisti narazil na majitele domu, jak moje testování pokračovalo vám je asi jasné, ale pojďme si ho říct, protože skončilo tak, jak jej ještě neznáme.

Upřímné dojmy z Kingdom Come: Deliverance 2: Vyzkoušeli jsme si demo
i Zdroj: Warhorse Studios

Majiteli domu, kde jsme navíc měli plnit vedlejší misi, se naše aktivita příliš nelíbila a tak se do mě pustil pěstmi. To jsem jako správný hrdina opětoval, ovšem jeho žena přivolala stráže a na ty už jsem byl krátký. Následovalo chycení a promluva s jedním ze stráží. I tentokrát můžete smlouvat, pokusit se ze svého činu vymluvit, zaplatit specifikovanou částku nebo zkrátka nechat se zatknout. Byla tu však ale ještě jedna novinka, která v prvním dílu nebyla. Jindra se může nechat doslova ponížit, během rozhovoru můžeme svolit k zlynčování přímo na náměstí, kde to uvidí všichni kolem. To jste mimochodem mohli vidět přímo v traileru, nicméně v tu dobu jsme ještě nevěděli, zdali to byla součást úkolu nebo jiných aktivit, teď už to víte.

My si však chtěli vyzkoušet více, a tak nesmělo chybět šermířství, ve kterém jsem mistr (ironie). To nakonec bylo součástí i dalšího questu, kde jsme se do boje pustili přímo na ulici. K dispozici jsem měl klasický meč, tudíž jsem mohl dostatečně vyzkoušet, zdali se soubojový systém nějak upravil nebo zjednodušil. Nebudu lhát, ačkoliv to je už opravdu dlouho, co jsem Kingdom Come: Delivernace hrál, protivníka jsem několikrát zasáhl a velmi snadno se jeho útokům vyhýbal. Je tedy velmi pravděpodobné, že soubojový systém je jednodušší. Navíc jsme si s kolegy z Hrej.cz vyměnili pár poznatků a zjistili, že souboj v případě, kdy vytáhneme sekeru, je jiný než v prvním díle. Pokud vytáhnete sekeru, která by měla být podstatně těžší než meč, na kurzoru se vám ukážou pouze 3 cípy hvězdy, zatím co dříve to bylo všech pět. 

Kromě těchto interakcí a soubojů jsme nějakou dobu věnovali i samotnému okolí, zajímalo nás, jak moc Warhorse posunulo grafickou stránku. Tady musím být zcela upřímný, kdyby mi někdo řekl, že hraju KCD 1 na ultra, věřil bych tomu a ihned bych si nějakých větších změn nevšiml. Nicméně po chvilce si všeho začnete všímat. Obličeje lidí, jejich gesta a celková animace je mnohem hezčí. To samé platí v případě, kdy se zaměříte na nasluněné ulice nebo naprosto nádhernou přírodu, kterou byste si velmi snadno spletli s reálnou fotkou. Přesně jak slíbili tvůrci, hra se posunula snad všude, kde mohla. Nutno ještě podotknout, na úplném závěru mi přímo nad hlavou začaly zvonit zvony ve věži a musím říct, zněly naprosto realisticky, doslova jsem se cítil, jak kdyby skutečně byly přímo nade mnou. 

Pokud bych měl číselně ohodnotit to, co jsem viděl podobně jako v recenzích, rozhodně bych dal 10 / 10. Uvidíme však, jak dopadne finální verze - té se dočkáme v únoru 2025.

Pohled na inventář

Upřímné dojmy z Kingdom Come: Deliverance 2: Vyzkoušeli jsme si demo
i Zdroj: Warhorse Studios

Zkontrolovat jsme museli i inventář, ten je na první pohled mnohem krásnější! Posuďte sami, přikládáme screenshot a celou galerii úplně nových záběrů.

Zbrusu nové záběry

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama