Playing Kafka je nová česká hra, inspirovaná knihami od Franze Kafky
i Zdroj: Charles Games
Kafka Novinka Playing Kafka je nová česká hra, inspirovaná knihami od Franze Kafky

Playing Kafka je nová česká hra, inspirovaná knihami od Franze Kafky

David Vondráček

David Vondráček

21. 5. 2024 13:00

České indie studio Charles Games přichází se svou novou hrou, která bude zcela zdarma a je inspirovaná tím nejlepším, co kdy Franz Kafka, světoznámý spisovatel, napsal.

Reklama

ve hře Playing Kafka se ocitneme v roli muže, který nic neudělal, přesto ho jednoho dne zatknou. Přijíždíme za prací na Zámek, ale své pomocníky nepoznáváme. A aby toho nebylo málo, otcova výchova v nás zanechala všeobjímající pocit viny. Narativní hra je rozdělena do tří části, každá z nich pak bude podle jednoho z děl Franze Kafky. Proces, Zámek a Dopis otci. Není bez zajímavosti, že se na ní podíleli přední odborníci na Kafkovu tvorbu. 

Playing Kafka je akční adventura s atmosférickými hádankami, rozhodnutími a drag and drop mechanikou, díky kterému ožívají postavy i prostředí. každý příběh pak má být zhruba hodinu a půl dlouhý a je kompletně nadabovaný. Je také velké plus, že každý příběh si hrajete svým vlastním způsobem. Na koho se v Procesu obrátíte na pomoc? Jakým tonem budete mluvit se soudci a prokurátorem? Dokážete se zase v kapitole Dopis otci najít svůj vnitřní klid? Záleží jen na vás. 

“Jsou věci, které neztroskotají na ničem jiném než na sobě samých. Lze vůbec uniknout? Playing Kafka je narativní adventura plná neproniknutelných intrik, záludných zvratů a konverzací, jež zdánlivě postrádají smysl.„ Hra čerpá ze života a díla Franze Kafky, byla vytvořena s experty na jeho tvorbu.” Píše se v popisku na stránce Steam.

Playing Kafka vychází dnes, takže pokud máte rádi české adventury, kde vaše volby, ovlivňují příběh, určitě hru vyzkoušejte. Hra je k dispozici jen na PC a na žádné další platformy se zatím neplánuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama