PlayStation pracuje na herní free-to-play mobilní aplikaci
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment
Novinka PlayStation pracuje na herní free-to-play mobilní aplikaci

PlayStation pracuje na herní free-to-play mobilní aplikaci

Externí redakce

Externí redakce

24. 5. 2024 07:00

Zástupci Sony momentálně hledají softwarového designéra pro nový projekt. Je to dost podobný případ tomu, co se odehrálo po spuštění konkurenční platformy Epic Games Store.

Reklama

Z nabídek práce vyplívá, že Sony divize PlayStation hledá někoho ve výše zmíněném oboru pro vyvinutí, vydání a následné spravování free-to-play herní platformy pro mobilní telefony.

Sony dodává, že požaduje určitý standard ve svém spektru nejen vydaných her napříč žánry, nicméně zde vyvstává otázka, jestli se někomu takovému podaří úspěšně vyvinout herní platformu, která by do budoucna nemusela fungovat jen jako překladiště free her (viz případ s Epic Games Store). Do budoucna půjde především o spolupráci s ostatními vývojářskými celky i individuálními manažery zastiňující spojení skrze starší, zavedenější a hlavně zkušenější společnosti, aby se platformě podařil co nejpravděpodobnější, nejlepší start.

PlayStation přijde o další exkluzivity: Square Enix chce vydávat hry na všechny platformy
i Zdroj: Square Enix

PlayStation přijde o další exkluzivity: Square Enix chce vydávat hry na všechny platformy

Blíží se konec exkluzivit? Square Enix je další společností, která oznámila konec exkluzivitám pro PlayStation. Jejich další…

13. 5. 2024 15:45

Ze zdrojů to nevypadá, že se jedná o subdivizi o pár lidech, nýbrž mateřská společnost se snažila lovit talenty v Applu, Metě, Tencentu, Samsungu, Niantice, Zynze nebo i v Riotu, nicméně někde na pomezí vznikl rozkol, kde v minulosti během dvou krátkých týdnů od projektu odešli dva vrcholně postavení manažeři (Rovio, Zynga a Apple Arcade).

Podobný projekt už má před vydáním i Xbox, který se na ostrý start chystá k červnu, kde uvádí, že se nejspíše jedná o přímou konkurenci App Store i Google Play Store.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama