Scholar's Mate je temný horor, ve kterém se pokoušíme uprchnout z psychiatrické léčebny
i Zdroj: JanduSoft
Novinka Scholar's Mate je temný horor, ve kterém se pokoušíme uprchnout z psychiatrické léčebny

Scholar's Mate je temný horor, ve kterém se pokoušíme uprchnout z psychiatrické léčebny

David Vondráček

David Vondráček

19. 5. 2024 14:00

Známé Indie studio JanduSoft se chystá na Steamu uvést další hru. Tou je příběhová hororovka Scholar's Mate, která má jen několik málo dnů do vydání.

Reklama

Jen ve zkratce. První horor od studia Jandusoft s názvem Evil Inside vydali z roku 2021 dopadl v recenzích smíšeně. Hráči oceňovali grafiku, nápad i hratelnost. Na druhou stranu se jim nelíbilo, že hra je krátká a jumscary nebyli tak kvalitní. Inspirace zrušenou hrou P.T. pak byla víc, než patrná.

Hrou Scholar's Mate by si tito vývojáři ze Španělska rádi napravili reputaci. Půjde o horor z první osoby a vžijeme se do role mladé dívky Judith. Ta se ocitá v psychiatrické léčebně. Nemá tušení, jak se sem dostala, jak je tu dlouho, ani co tu dělá. Abychom z tohoto děsivého místa uprchli, musíme prozkoumat a řešit hádanky místního sanatoria. To ale nebude jen tak. V patách nám totiž bude Eddie, který nám nedopřeje ani chvíli odpočinku. Protože proti němu žádná obrana neexistuje, spolehnout se musíme hlavně na schovávání a utíkání.

Podobně jako v případě Evil Inside, i zde vývojáři ukázali prolog hry. Scholar's Mate - First Move vyšel už minulém roce a vyzkoušet si ho můžete stále. Hra toho ale kromě atmosféry a hádanek příliš neukazuje. Uvidíme, jak si hra povede ve své plné verzi. 

„Scholar's Mate je ponořující zážitek z hororu z první osoby, který vás postaví do role Judith, mladé ženy, která se probouzí v temných zařízeních psychiatrické nemocnice." Toto si můžete přečíst v popisku hry na Steamu.

Scholar's Mate vychází na konci měsíce, tedy 30. května. Hra je v plánu na PC, PS4 a PS5. Nintendo Switch, Xbox One a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama