Za tragédii, kdy zemřelo 19 dětí, může Call of Duty, prohlásili rodiče zesnulých studentů
i Zdroj: Arcane Wonders Studio
Novinka Za tragédii, kdy zemřelo 19 dětí, může Call of Duty, prohlásili rodiče zesnulých studentů

Za tragédii, kdy zemřelo 19 dětí, může Call of Duty, prohlásili rodiče zesnulých studentů

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 5. 2024 07:30 7

Za hrůzný masakr, který se odehrál ve městě Uvalde, kdy zemřelo 22 lidí a dalších 21 bylo postřeleno, může podle rodičů zesnulých dětí mladík, kterého motivovalo Call of Duty.

Reklama

Několik společností nyní čelí žalobám v souvislosti s tragickými událostmi, které se odehrály 15. května 2022 na jedné z amerických škol v Uvalde, městě s téměř 15 tisíci obyvateli. Tehdy 18letý mladík vstoupil do školy a zahájil střelbu poloautomatickou puškou. Tento nepochopitelný čin si vyžádal životy 2 učitelek a 19 dětí a zranil dalších 21 osob. I po dvou letech rodiče vyjadřují svou nespokojenost, což je pochopitelné. Nově podané žaloby však vzbuzují otázky a nejasnosti.

Útočník byl aktivním hráčem hry Call of Duty od svých 15 let, což jej motivovalo spáchat tento strašný čin, přimělo ho, aby jej považoval za nástroj k řešení svých problémů, a naučilo ho, jak použít zbraně,

řekl Josh Koskoff, právník zastupující rodiny obětí. Aktuálně se sepisuje žaloba vůči společnosti Activision Blizzard. Není to poprvé, co se lidé snaží tyto útoky připsat různým společnostem. Například za útok v Buffalu byly podle některých viněny sociální sítě Facebook a Instagram, které prý nejsou dostatečně regulované a mohou mladé lidi učit používat a manipulovat se zbraněmi.

Celý problém bude jinde…

Jak již bylo několikrát dokázáno, akční střílečky nebo brutální hororovky nemají vliv na činy těchto psychicky nemocných lidí, kteří se později dopustí hrůzných činů. Problém bude jinde - podobné situace, kdy mladí střílí na školách bych připsal na vrub americké vládě a jejich zákonům. Muž, jenž střílel ve zmíněném městě Uvalde si legálně pořídil palnou zbraň již v 18 letech! Navíc měl být dlouhodobě šikanován a pokud se i o tomto nějakou dobu vědělo, dalo se to řešit a útoku předejít. Budeme moc rádi, když se k nepříjemnému a smutnému tématu vyjádříte. Opravdu podle vás mohou střílečky jako Call of Duty za podobné činy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama