Zrušené Life by You mělo stát půl miliardy korun, zisky Paradoxu klesly o 90 %
i Zdroj: Paradox Tectonic
Life by You Novinka Zrušené Life by You mělo stát půl miliardy korun, zisky Paradoxu klesly o 90 %

Zrušené Life by You mělo stát půl miliardy korun, zisky Paradoxu klesly o 90 %

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Life by You pěkně zamávalo s finančními výsledky společnosti Paradox Interactive. Finanční zpráva odhalila, že zrušený simulátor života stál asi půl miliardy korun.

Reklama

Zhruba v polovině minulého měsíce obletěla herní svět smutná zpráva: dlouho očekávaný simulátor života Life by You byl definitivně zrušen a tým, který na hře pracoval, rozpuštěn. Společnost Paradox nezveřejnila konkrétní důvody, ale není těžké si je domyslet. Ukočírovat tak propracovanou hru s množstvím mechanik v 24členném týmu a připravit plnohodnotného konkurenta, jako je například série The Sims, bylo velmi obtížné.

Po zhruba měsíci se finanční zpráva Paradoxu ukázala v negativním světle. Zisk společnosti klesl o neuvěřitelných 90 %. Zpráva také odhalila, že vývoj zrušeného Life by You stál přibližně půl miliardy korun, což jasně ukazuje, že Paradox projektu skutečně dlouho věřil.

The Sims se nakonec konkurence v podobě Life by You nedočká, hra byla zrušena
i Zdroj: Paradox Interactive

The Sims se nakonec konkurence v podobě Life by You nedočká, hra byla zrušena

Simulátor života Life by You nakonec nevyjde. Společnost Paradox Interactive oznámila, že projekt, který měl být dávno venku…

Generální ředitel Fredrik Wester neskrývá lítost a uvedl, že Paradox má z výsledků opravdu smíšené pocity. Aby ne, doslova ztratit půl miliardy bude v následujících možná i letech stále velmi znát.

Druhé čtvrtletí roku končíme se smíšenými pocity. Na jednu stranu si naše hlavní činnost vedla velmi dobře, ale na druhou stranu jsme udělali těžké rozhodnutí zrušit vydání Life by You, protože hra by nesplnila naše očekávání,

řekl Wester. Life by You mělo po několika odkladech vyjít v předběžném přístupu ještě letos na PC (Steam). 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama