GTA 6 podle expertů poběží na konzoli Xbox Series S jen při 720p/30FPS
i Zdroj: Rockstar Games
GTA 6 Novinka GTA 6 podle expertů poběží na konzoli Xbox Series S jen při 720p/30FPS

GTA 6 podle expertů poběží na konzoli Xbox Series S jen při 720p/30FPS

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Majitele Xbox Series S dnes možná zklameme - GTA 6 zřejmě nezvládne běžet ve Full HD (1080p). Měli bychom uvažovat o nové konzoli? Více v článku.

Reklama

Majitelé herní konzole Xbox Series S se možná budou muset připravit na nepříjemné zprávy. Podle expertů na hardware to vypadá, že nadcházející hra GTA 6, kterou netrpělivě očekávají miliony hráčů po celém světě, nemusí být na této konzoli schopná běžet ve Full HD (1080p), s predikcí přišli profíci z Digital Foundry. Toto zjištění by mohlo znamenat, že hráči, kteří chtějí zažít hru v plné vizuální kvalitě, budou muset uvažovat o upgradu na výkonnější konzoli, jako je Xbox Series X nebo dokonce přechod na jinou platformu (PS5 Pro či upgradovaný Xbox). 

Xbox Series S je cenově dostupnější verzí aktuální generace konzolí od Microsoftu, ale její nižší výkon může začít představovat problém u her, které kladou vysoké nároky na grafiku a výkon. GTA 6 je jedním z nejočekávanějších titulů, a pokud bude tato hra na Xbox Series S omezena, rozhodně to ovlivní herní zážitek. Je tedy možná na čase zvážit, zda není vhodné pořídit si výkonnější konzoli, pokud chcete GTA 6 zažít v maximální možné kvalitě. Výkonnější konzole ať už od Sony, tak Microsoftu, by měly být oznámeny ještě v letošním roce, přičemž na pulty obchodů dorazí ještě před vydáním GTA 6. 

GTA 6

GTA 6 nabídne dvě plně hratelné postavy, mezi kterými budeme moct plynule přepínat po vzoru GTA 5. Hráči se mohou těšit na desítky nejrůznějších questů a vedlejších aktivit, přičemž však příběh nemá být delší než 50 hodin

Grand Theft Auto 6 dorazí na podzim 2025, což je někdy mezi zářím až prosincem. Bohužel, stále platí, že vyjde pouze na konzole. PC verze má dorazit o něco později, nejčastěji se mluví o roku 2026.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama